Matovič chce, aby sa vakcínou Sputnik V očkovali aj ľudia starší ako 60 rokov
05 | 06 | 2021 I tasr

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) chce, aby bolo očkovanie vakcínou Sputnik V proti ochoreniu COVID-19 bez vekového limitu, teda aby ňou mohli byť očkovaní aj obyvatelia starší ako 60 rokov. Odvoláva sa na "oficiálny návod" výrobcu tejto vakcíny, ktorý to podľa neho umožňuje.


"Verím, že zlomyseľní ľudia hnaní primitívnou geopolitickou nenávisťou tentoraz nedostanú priestor na svoje hry a starší ľudia dostanú možnosť sa očkovať vakcínou, ktorou chcú," uvádza Matovič na sociálnej sieti.

Podľa jeho vyjadrení mal výrobca tejto vakcíny vo štvrtok (3. 6.) zaslať Ministerstvu zdravotníctva SR oficiálny návod na lekárske použitie lieku, ktorý bol aktualizovaný ešte 18. januára 2021. Po jeho doručení neexistuje podľa šéfa rezortu financií žiadna legitímna prekážka, "aby sa vakcínou Sputnik V mohli očkovať aj ľudia nad 60 rokov, presne tak ako vo všetkých 60 krajinách, kde sa Sputnikom očkuje."

Prihlasovanie na očkovanie neregistrovaným Sputnikom V spustili v utorok (1. 6.). Očkovať by sa malo dať v Lučenci, Bratislave, Michalovciach, Nových Zámkoch, Humennom, Bojniciach, Piešťanoch či Žiline. Prvá osoba má byť zaočkovaná v pondelok 7. júna. Očkovanie je určené pre osoby vo veku od 18 do 60 rokov.

Blaha našej vláde: Prestaňte už posielať naše peniaze na rôznych zmagorených Pratasevičov!
Spôsob zadržania bieloruského „novinára“ a aktivistu proti režimu bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka vyvolalo po celej Európe mohutné odmietanie. Rovnako tak aj jeho uväznenie. Podpredseda Smeru-SDS Ľuboš Blaha v statuse vyjadruje... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik