Vo veci vraždy Tutiho preverujú rozsiahly spisový materiál. Dohodnúť ju mal Černák so Sýkorom
04 | 06 | 2021 I tasr

Vyšetrovanie prvej demonštratívnej mafiánskej vraždy v bratislavskom podsvetí, atentátu na Vladimíra Daniša, prezývaného Tuti, z júla 1995 naďalej pokračuje. Pre TASR to uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry v Žiline a hovorca Martin Kokles.


Ako priblížil, vo veci je stále preverovaný zo strany dozorového prokurátora Okresnej prokuratúry v Martine rozsiahly spisový materiál.

Na začiatku júna 2020 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v tejto súvislosti banskobystrického bosa Mikuláša Černáka z trestného činu všeobecného ohrozenia. Spolu s nebohým bratislavským bosom Miroslavom Sýkorom sa mali dohodnúť na usmrtení Tutiho.

Obaja sa mali spolčiť s ďalším bosom sýkorovcov Róbertom Lališom alias Kýblom, s Jánom B. a Jozefom F. a rozdeliť si naplánované úlohy. Jozef F. mal nástražno-výbušný systém nainštalovať pod sedadlo vodiča vozidla, ktoré používal Daniš. Následne 6. júla 1995 Lališ odpálil nálož, ktorá usmrtila Tutiho aj jeho brata Jozefa Daniša, prezývaného Papas. Lališa obvinili z vraždy Tutiho už v roku 2015.

Tuti bol jedným z prvých bosov bratislavského podsvetia a priekopníkom vo vyberaní výpalného. Mal veľa nepriateľov. Jedna z verzií, ktorá kolovala o možnom motíve činu, bola, že krátko predtým prezradil Tuti polícii, že v Bratislave sa skrýva jeden z talianskych mafistických bosov. Napokon v roku 2015 polícia v súvislosti s vraždou ako prvého obvinila Kýbla. V prípade Tutiho išlo o prvú demonštratívnu vraždu - atentát v bratislavskom podsvetí.

Najprv slovne, potom po pysku. V Košiciach sa pobili zamestnanci a klienti bytového podniku
Na východe Slovenska bolo divoko. Strhla sa bitka. Nič neobyčajné. Až na to, že konflikt vznikol na košickom bytovom podniku. Pobili sa dvaja zamestnanci s dvoma klientmi. Najprv po sebe kričali, potom si začali dávať po „pysku“. Jeden účastník... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová