Urážka slušných podnikateľov: Poslanec PS pobral dotácie vo výške 90 000 eur, Mazurek zúri
04 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Šéfkuchár a gastro konzultant Miroslav Heredoš na sociálnej sieti Facebook zverejnil príspevok, podľa ktorého mal mestský poslanec Progresívneho Slovenska (PS) Rastislav Tešovič pobrať dotácie vo výške 90-tisíc eur. V čerstvej kauze figuruje aj s ďalšími bratislavskými poslancami. Príspevok zdieľal aj poslanec Milan Mazurek. 


"Kauzy sa nám kopia aj u progresívnych narkomanov. Nie len drogové... S dotáciami majú predsa veľa skúseností, už od čias, keď ich rozkrádal ich bývalý šéf Štefunko," nešetril urážkami znepokojený Mazurek. Narážal na spoluzakladateľa a niekdajšieho predsedu strany Ivana Štefunka, o ktorom sa mnohokrát písalo v súvislosti s dotáciami a predraženými štátnymi zákazkami.

"Generálna prokuratúra (GP) SR prijala trestné oznámenie v prípade bratislavských komunálnych poslancov Rastislava Tešoviča, Sone Svoreňovej, Tomáša Korčeka, Radoslava Olekšáka, ktorých spája kauza podozrivých koronadotácií," píše portál Topky.

Zasiahnuť by mala Bihariová

"V čase, kedy mnoho podnikateľov a našich spoluobčanov končí podnikanie kvôli zlému "cash-flow" a nedostatku likvidity (!), si mestský poslanec Tešovič (sediaci inak v štyroch dozorných radách) špekulatívne zapýta šesť dotácií v úhrnnej výške 92 000 euro... Touto sumou sa dostal medzi 1% najväčších poberateľov dotácií vôbec!" Rozhorčil sa Heredoš.

Podľa neho by sa šéfka PS Irena Biháriová k svojmu kandidátovi vyjadriť a vyzvať ho na vrátenie mandátu. "Kauza bratislavských poslancov je kauzou, ktorá uráža slušných podnikateľov na Slovensku," dodal.



Nulové tržby

Podľa Heredošových informácií Tešovič napriek vysokým dotáciám štátu riadi len dve občianske združenia a dve firmy. Tie však vo svojich posledných výkazoch evidovali nulové tržby. "Samozrejme, všetky dôvody a sumy v žiadostiach sú podvodné, dokonca prevádzky ktoré by mali na adresách sídliť, tam ani nesídlia!" Zúri Heredoš.

"Takto drzo kradnúť je niečo nevídané, a je to nevídaná drzosť zo strany stúpencov Slušného Slovenska, progresívne nastaveného," uzavrel.

Každý deň Slovensko padá hlbšie a hlbšie do matovičovského bahna, konštatuje Jakubec
03 | 06 | 2021 | Tibor Sipos