Šokujúci oznam na galérii v Bratislave: "Zákaz vstupu očkovaným a schvaľujúcim dodržiavanie vyhlášok hlavného hygienika
04 | 06 | 2021 I Diana Zaťková




Všetko je naopak! Zatiaľ, čo sa odporcovia očkovania proti Covidu obávali, že ako nezaočkovaní nebudú mať všade prístup, zdá sa, že diskriminácia zasiahla tú opačnú skupinu. Bratislavské noviny objavili v centre Bratislavy prevádzku, ktorá deklaruje zákaz vstupu zaočkovaným proti Covidu, ale aj ďalším ľuďom.


Medzi najčastejšie ponosy odporcov očkovania proti ochoreniu Covid-19 patrili obavy, že budú ako nezaočkovaní čeliť diskriminácii. Realita však zatiaľ vyzerá inak. Prevádzka v centre Bratislavy to vidí ináč.


"Zákaz vstupu očkovaným zákazníkom (na covid). Môžu byť bezpríznakoví prenášači vírusu Covid-19," hlása jeden z oznamov na dverách  galérie a filatelistického obchodu na Mickiewiczovej ulici v bratislavskom Starom Meste.

Najprv slovne, potom po pysku. V Košiciach sa pobili zamestnanci a klienti bytového podniku
Na východe Slovenska bolo divoko. Strhla sa bitka. Nič neobyčajné. Až na to, že konflikt vznikol na košickom bytovom podniku. Pobili sa dvaja zamestnanci s dvoma klientmi. Najprv po sebe kričali, potom si začali dávať po „pysku“. Jeden účastník... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Vstúpiť nemôžu ani poslanci

"Zákaz vstupu poslancom NR SR, členom vlády SR a všetkým štátnym zamestnancom schvaľujúcim  dodržiavanie vyhlášok hlavného hygienika a nariadení vlády porušujúcich Ústavu a zákony SR," hlása druhý oznam.

Ide o filatelistický obchod a galériu poskytujúcu priestor zberateľským predmetom a slovenským autorom maľby, grafiky a fotografií.

Urážka slušných podnikateľov: Poslanec PS pobral dotácie vo výške 90 000 eur, Mazurek zúri
Šéfkuchár a gastro konzultant Miroslav Heredoš na sociálnej sieti Facebook zverejnil príspevok, podľa ktorého mal mestský poslanec Progresívneho Slovenska (PS) Rastislav Tešovič pobrať dotácie vo výške 90-tisíc eur. V čerstvej kauze figuruje aj s... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Vyjadrenie majiteľa

Bratislavské noviny oslovili majiteľa obchodu Igora Izáka s viacerými otázkami. Zaujímalo ich, či dodržiavanie zákazu aj kontrolujú, či už niekoho do galérie nevpustili, či sa sem smie vstupovať s rúškom, prípadne či sa neobáva, že môže čeliť následkom za diskrimináciu niektorých zákazníkov.

"Najprv sa Vy vyjadrite k Mikasovým vyhláškam a noseniu rúšok. Či je teraz pandémia pri tejto chorobnosti, keď platia nariadenia rušiace občianske práva. Na základe Vášho vyjadrenia Vám poskytnem moje odpovede," reagoval na otázky majiteľ.

Škandál: Koaliční poslanci pripravili zmenu zákona. Dupú po vlastných predvolebných sľuboch
Skupina koaličných poslancov je pripravená opäť zabodovať. Pripravili novelizáciu zákona o štátnej službe. V novele dupú po vlastných predvolebných sľuboch. Na základe tohto zákona môžu čistiť ministerstvá podľa vlastných želaní. Pokiaľ návrh... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová