EMA odsúhlasila očkovať Pfizerom deti od 12 rokov. Izrael varuje pred súvislosťou očkovania so zápalom srdca u mladých
04 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Vo vyhlásení izraelského ministerstva zdravotníctva sa uvádza, že špeciálne ustanovený epidemiologický tím zistil „pravdepodobnú súvislosť“ medzi podaním druhej dávky vakcíny Pfizer proti Covid-19 a nástupom myokarditídy u mladých mužov, informuje portál RT. 


Čím mladší, tým ohrozenejší

Ministerstvo uviedlo, že tím bol zostavený na základe správ o prípadoch zápalu srdcového svalu známeho ako myokarditída u mužov vo veku 16 až 30 rokov krátko po podaní druhej dávky vakcíny Pfizer. Zistilo sa, že súvislosť je silnejšia u ľudí vo veku 16 - 19 rokov v porovnaní s inými vekovými skupinami a slabne so zvyšujúcim sa vekom príjemcov.




Väčšina pacientov, ktorí zažili tento problém, strávila v nemocnici až štyri dni a 95% prípadov bolo podľa ministerstva klasifikovaných ako ľahkých.

Ministerstvo zdravotníctva zadalo štúdiu po tom, čo bolo v Izraeli od decembra 2020 do mája 2021 hlásených 275 prípadov myokarditídy. Po podaní vakcíny bolo zaznamenaných takmer 150 prípadov. Počet prípadov hlásených po druhej dávke bol štyrikrát vyšší ako počet prípadov zaznamenaných po prvej, informovalo ministerstvo.

Pandémia Covid-19 uvrhla do chudoby viac ako 100 miliónov pracovníkov, tvrdí OSN
Pandémia Covid-19 uvrhla viac ako 100 miliónov pracovníkov do chudoby, uviedla OSN. Varovala, že zamestnanosť nedosiahne predpandemickú úroveň skôr ako v roku 2023, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Myokarditída je stav charakterizovaný bolesťou na hrudníku, dýchavičnosťou alebo búšením srdca a podľa ministerstva ho môže spôsobiť Covid-19.
Na vine sú vraj mRNA vakcíny

Aj keď sa vo vyhlásení priamo neuvádza typ príslušnej vakcíny, Izrael sa spolieha takmer výlučne na vakcínu Pfizer-BioNTech. Je to jediný produkt uvedený na stránke s informáciami o očkovaní na webovej stránke ministerstva zdravotníctva.

Spoločnosť Pfizer vo vyhlásení uviedla, že nezaznamenala vyššiu mieru myokarditídy, ako by sa bežne očakávalo u bežnej populácie. Farmaceutický gigant dodal, že si je vedomý izraelských pozorovaní myokarditídy, ale nepreukázal príčinnú súvislosť s jeho vakcínou.

Testíček, vakcína - zdravotnícka totalita, ktorú zaplatia naše vnúčatá! Hromží Daniel Landa VIDEO
Známy búrlivák Daniel Landa evidentne nemá problém vyjadriť svoj názor. Spevák a skladateľ v rozhovore komentoval súčasnú koronakrízu. Umelec ju nazýva "fašitickou zdravotníckou totalitou". Vládni predstavitelia sa podľa neho otvorene dopúšťajú... Čítať ďalej
03 | 06 | 2021


Izraelské ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že vzhľadom na tieto zistenia preskúma oprávnenosť 12-15-ročnej populácie na vakcínu. Vakcína bola nedávno schválená v EÚ pre ľudí vo veku od 12 rokov.
Pripojili sa aj USA

Takisto americké centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb minulý týždeň uviedli, že od apríla 2021 došlo po očkovaní vakcínou mRNA Covid-19 (Pfizer-BioNTech a Moderna) k zvýšeniu počtu prípadov zápalu srdca - myokarditídy a perikarditídy.

Až 60 percent Nemcov by sa chcelo dať zaočkovať Sputnikom V
Až 60 percent Nemcov by sa chcelo dať zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik V, ak by im bola poskytnutá takáto príležitosť. Ukázal to nový prieskum, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Odporučili ďalšiu štúdiu možného spojenia medzi srdcovými ťažkosťami a vakcínami mRNA, ako sú vakcíny Pfizer a Moderna.

Minulý mesiac boli medzi príjemcami vakcíny Pfizer-BioNTech proti Covid-19 vo Francúzsku hlásené tri prípady zriedkavej poruchy ovplyvňujúcej zrážanie krvi - hemofílie. Zdravotné úrady krajiny vec vyšetrujú.

Novinka na trhu: WHO schválila čínsku vakcínu Sinovac na núdzové použitie
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) schválila druhú čínsku vakcínu proti ochoreniu COVID-19. Už skôr povolila používať čínsku očkovaciu látku Sinopharm. Teraz rozhodla, že vakcína Sinovac je vhodná na núdzové použitie, informuje... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Tibor Sipos