Fico opäť šokuje: Smer chce prísť s myšlienkou štvordňového pracovného týždňa! (VIDEO)
03 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko čaká ako dopadne petícia za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách na ústavnom súde. Predseda Smeru však nezaháľa a chodí po Slovensku. Ako priznáva vo videu na sociálnej sieti, chce hovoriť s ľuďmi a najmä počúvať ich nálady.


Predseda Smeru Robert Fico sa rozhodol „kuť železo za horúca“. Teda pokiaľ je nálada ľudí proti súčasnej vláde, tak z toho chce vyťažiť maximum. Aj preto, ako prezrádza vo videu na sociálnej sieti, sa rozhodol vycestovať na dva dni po slovenských regiónoch, kde sa chce stretnúť najmä s tamojšími ľuďmi.
Po schválení štátneho rozpočtu nastane rozvrat verejných financií

Fico ide najskôr na Zemplín, Michalovce, Trebišov Sobrance a v piatok má namierené do Prešovského kraja. O čom chce s ľuďmi hovoriť? „Najmä chcem počúvať  nálady ľudí, pretože budeme mať aj veľké verejné stretnutie, ale chceme najmä testovať niektoré idey, ktoré chceme pretaviť do legislatívnych iniciatív,“ prezrádza podpredseda Smeru.

Reagovať chce predovšetkým na rozvrat verejných financií, ktorý nastal po schválení štátneho rozpočtu v podobe obrovského deficitu a verejného dlhu. „Smer je ľavicová strana a je presvedčený, že platiť majú tí, ktorí na to majú a ktorí majú veľa, a nie tí, ktorí nemajú nič. Vyzerá to totiž tak, že vláda bude ťahať peniaze najmä od tých najchudobnejších,“ konštatuje Fico.

Fico: Dôsledkom schválenia Matovičovho zvýšenia schodku v štátnom rozpočte budú vyššie dane
29 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

Peniaze treba hľadať v bankách a u najbohatších ľudí

Smer má podľa svojho šéfa dve základné idey. „Tá prvá je, že peniaze treba hľadať v bankách, ktoré na tejto situácii zarobili najviac. Aj preto budeme navrhovať, aby sme sa vrátili k osobitnému odvodu bánk. Dôležitejšie je však povedať aj to, že ľudia, ktorí zarábajú nadštandardne, by mali mať vyššie dane. Ide o ľudí, ktorí zarábajú viac ako 3 000 eur mesačne. Tam si vieme predstaviť vyššiu sadzbu dane z príjmov fyzických osôb,“ prezrádza Fico niečo z plánov, ktoré chystá po prípadnom návrate do vlády po predčasných voľbách.



Ďalšou vecou je produktivita práce. „Vnímame, že sa na Slovensku osvedčili nové metódy, pokiaľ ide o boj s epidémiou a nasadzovanie ľudí na pracoviskách. Smer chce preto prísť s myšlienkou štvordňového pracovného týždňa. Preto sa chceme stretnúť s nejakými podnikateľmi aj s ľuďmi a hovoriť o tom, či by ľudia neboli v priebehu pondelka až štvrtka odpracovať o hodinu viac,“ predostrel Robert Fico svoju doslova revolučnú ideu.

Iza Bela: Matovič prerazili úplne dno a dokázal nám, že Mečiar s Ficom sú slabým odvarom zla
Tajné stretnutie desiatich najvyššie postavených a najmocnejších ľudí v našom štáte, ale aj následná „veľmi tajná správa SIS“, ktorá pred pár dňami vyšla na svetlo sveta, sú stále terčom vážnych diskusií. Zapojila sa do nich v statuse aj Iza Bela,... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik