Remišovej pomsta? Oznámila, že Tomáš Lehotský už nie je kandidátom na podpredsedu parlamentu
02 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
Rokovanie vlády sa začalo. Remišová predtým vyhlásila, že Lehotský už nie je kandidátom Za ľudí na podpredsedu parlamentu. Dôvodom je podľa nej situácia v strane. Lehotský je členom Kolíkovej frakcie.

Remišová pred začatím rokovania vlády poskytla médiám vyjadrenie. Týkalo sa nominácie člena strany Za ľudí na funkciu podpredsedu parlamentu. Nominovaný bol Tomáš Lehotský. Po dnešnom vyjadrení Veroniky Remišovej už nominantom nie je.
O rozhodnutí upovedomila aj koaličných partnerov

Podľa portálu SME oznámila rozhodnutie strany Za ľudí aj koaličným partnerom. Ako dôvod uviedla vzniknutú vnútrostranícku situáciu, ku ktorej došlo počas predchádzajúcich dní.
Lehotský je členom frakcie Márie Kolíkovej

V subjekte Za ľudí vznikla frakcia, ktorú vedie ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Členom frakcie je aj Tomáš Lehotský. Nedávno ho strana navrhla za kandidáta na podpredsedu parlamentu. Počas hlasovania minulý týždeň nebol Lehotský do funkcie zvolený. Za ľudí požadovalo rokovanie o tejto udalosti na koaličnej rade. To je s ohľadom na vývoj situácie zrejme neaktuálne.

Skupina okolo Kolíkovej vyslovila nedôveru Remišovej, vytvára si frakciu
Časť členov strany Za ľudí okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej vyslovila nedôveru predsedníčke strany Veronike Remišovej. Skupina pripustila vytvorenie akejsi frakcie v rámci strany a chce mať zastúpenie aj na koaličných radách. Jej... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | tasr