Remišovej horí pod zadkom! Zbavila sa Lehotského aj Krpelena
01 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Zdá sa, že Veronika Remišová sa stoličky predsedníčky strany Za ľudí len tak ľahko vzdať nemieni. Napriek tomu, že päť krajov a väčšina predsedníctva chce zvolať mimoriadny snem, na ktorom by sa rozhodlo, či budú pokračovať pod Remišovej vedením, rozhodla sa zobrať veci do vlastných rúk. Zbavuje sa nepohodlných ľudí, píše portál eReport.



Odvoláva nepohodlných

Zdá sa, že Remišová nechce dať hlasovať o sneme dovtedy, kým nezmení zloženie predsedníctva tak, aby bol výsledok pre ňu ideálny. Šéfka Za ľudí chce odstaviť najmä riaditeľa kancelárie strany za ľudí Tomáša Lehotského a generálneho manažéra strany Romana Krpelana.

„Predsedníčka strany Veroronika Remišová mi esemeskou oznámila, že ma chce odvolať z funkcie generálneho manažéra strany. Úroveň tohto pokusu považujem za nehodnú predsedníčky alebo predsedu akejkoľvek strany a za neúctu voči komukoľvek, kto by mal byť takto odvolaný,“ uviedol v reakcii Krpelan.

Remišová po zverejnení informácie reagovala vyhlásením, že s prácou Krpelana bola dlhodobo nespokojná nielen ona, ale aj ďalší členovia strany. „Doterajšie výsledky jeho práce boli neuspokojivé, či už šlo o predvolebnú kampaň alebo organizáciu práce strany po voľbách,“ uviedla líderka strany.

Remišová odvolala Krpelana z funkcie manažéra Za ľudí. Kiska žiada snem
Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová odvolala z funkcie generálneho manažéra strany Romana Krpelana. Remišová to potvrdila pre TASR s tým, že s jeho prácou bola dlhodobo nespokojná. V strane naďalej pretrvávajú diskusie o... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | tasr

Ignoruje Kisku

Remišová sa generálneho manažéra zbavila v ten istý deň, ako zakladateľ projektu Za ľudí Andrej Kiska poslal členom strany list, v ktorom vyzval na mimoriadny snem a okrem iného navrhol nerobiť v strane žiadne personálne zmeny vo vedení a v predsedníctve.

Akákoľvek takáto zmena by bola podľa neho vnímaná ako mocenský predvolebný boj, ktorý v demokratickej strane nemá miesto.

Viacerí členovia a poslanci strany upozorňovali, že predsedníčka sa snaží robiť účelové zmeny v predsedníctve, aby sa vyhla zvolaniu mimoriadneho snemu.

Drgonec: "Slovensko je krajina gaunerov. Všetci vagabundi na polícii, prokuratúre, na súdoch, mali voľné ruky"
Okrem dĺžky kolúznej väzby je tu ďalší vážny problém, ktorý treba riešiť. Škodou je aj samoobmedzenie osobnej slobody, vyhlásil ústavný právnik a bývalý sudca Ústavného súdu Ján Drgonec. Ale pozor, Ministerstvo vnútra v konaní pred súdmi namieta,... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Lehotského sa odvolať zatiaľ nepodarilo

Remišová sa už minulý týždeň  pokúsila odvolať ďalšieho svojho kritika Tomáša Lehotského z postu riaditeľa kancelárie strany. Nepodarilo sa jej to, pretože mu nedoručila odvolací dekrét.

Za to ho stihla vystaviť Magdaléne Cehlárikovej. „Neoprávnene sa preukazovala na predsedníctve novým menovacím dekrétom, ktorý nemal právnu účinnosť na čo predsedníčku strany upozornila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková,“ približuje Krpelan.
Snem v nedohľadne

Šéf kancelárie strany aj generálny manažér Za ľudí sú automaticky členmi predsedníctva. A práve predsedníctvo strany môže zvolať snem, ktorý žiada aj Mária Kolíková.

Zákon o kolúznej väzbe treba upraviť a takto „utajená“ správa by aj tak vyšla na verejnosť, tvrdí Čarnogurský st.
Slová a názory nášho expremiéra a exministra spravodlivosti Jána Čarnogurského staršieho majú v našej spoločnosti stále pomerne veľkú váhu. Tento skúsený právnik sa v statuse tentokrát vyjadruje k trom, dnes určite jedným z najvážnejších... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Že sa k niečomu takému schyľuje sa vedelo už nejaký ten čas. Hoci ešte včera poslankyňa Za ľudí Vladimíra Marcinková v rozhovore uviedla, že dúfa, že sa k tomu Remišová nezníži.

„Ak by to takto spravila, tak by účelovo zmenila zloženie predsedníctva, ktoré nespochybňovala celý rok. Sú to dvaja ľudia, ktorí ju takisto podporili na sneme za líderku strany. Bojíme sa takýchto nedemokratických a pre mňa až strašidelných praktík,“ prezradila mladá politička.

To isté si myslí aj Lehotský či Krpelan. „Po minulotýždňovej snahe o odvolanie Tomáša Lehotského ako riaditeľa kancelárie strany Za ľudí ide o jasnú a účelovú snahu zmeniť na poslednú chvíľu pomery v predsedníctve, kde mala Veronika Remišová doteraz menšinu. Preto nikdy nedala hlasovať o zvolaní mimoriadneho snemu,“ tvrdí Krpelan.

Slovensko hlási prebytok vakcín, dochádzajú ľudia ochotní dať sa zaočkovať
Situácia sa na Slovensku obracia. Zatiaľ, čo začiatkom roka nám chýbali vakcíny proti Covid-19, dnes chýbajú ľudia ochotní dať sa zaočkovať. Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Diana Zaťková