Lekári krútia hlavou: "Prečo nemôžem očkovať v ambulancii?" A ministerstvo zahmlieva
01 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Ak máte záujem nechať sa zaočkovať vakcínou proti COVID-19, zatiaľ tak môžete spraviť iba vo vyhradených očkovacích centrách. V Čechách pritom môžu očkovať aj praktickí lekári vo svojich ambulanciách. Kedy to bude možné aj na Slovensku zatiaľ rezort zdravotníctva netuší.


„Vo veľkokapacitnom očkovacom centre očkovať smiem, ale v mojej ambulancii nie. Vysvetlí mi niekto túto logiku?“ rozhorčuje sa lekárka Jana Bendová.
V Čechách je to bežné

„V Čechách všeobecní lekári očkujú svojich pacientov už niekoľko mesiacov a podali už pol milióna vakcín. V USA majú zaočkovaných 50 % obyvateľstva aj vďaka tomu, že očkujú aj v nákupných centrách a na čerpacích staniciach," vysvetlila pre portál eReport.sk lekárka.

Pandémia stojí štát 5,6 miliardy! Môže za to Matovičova korupčná vláda, zúri Mesík
Aktivista a niekdajší politik Juraj Mesík neveriacky citoval Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) Ministerstva financií SR, ktorému šéfuje expremiér Igor Matovič. V príspevku pridanom na sociálnej sieti Facebook tvrdí, že ÚHP mal konať v čase, kedy... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Pacienti viac veria svojim lekárom

Logicky sa pýta, prečo nemôžu očkovať slovenskí všeobecní lekári svojich pacientov, napriek tomu, že to robiť chcú, napriek tomu, že poznajú svojich pacientov najlepšie, napriek tomu, že im ľudia dôverujú?

Bendová tvrdí, že denne sa pacienti obracajú na lekárov s otázkami o očkovaní. „V ambulanciách očkujeme odjakživa proti rôznym ochorenia. Prečo nie aj proti covidu?“ čuduje.

Zdravotná sestra a prezidentka Asociácie práv na ochranu pacientov Mária Lévyová uviedla, že možnosť očkovať v ambulanciách navrhujú už od novembra. „Organizačne sa to dá zabezpečiť a my pacienti viac dôverujeme svojim praktickým lekárom, ktorí nás poznajú," dodala.

Smrť Jula Viršíka: Žiadny HOAX. Už aj MUDr. Hrušovský spochybnil závery patológa Palkoviča
Profesor verejného zdravotníctva Štefan Hrušovský na sociálnej sieti zverejnil stanovisko, ktorým spochybňuje tvrdenie patológa Palkoviča. Ten vylúčil súvis medzi vakcináciou a úmrtím moderátora Jula Viršíka. Závery patológa Palkoviča už skôr... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Zmena v nedohľadne

Na otázku, z akého dôvodu u nás nemôžu lekári očkovať proti COVID-19 vo svojich ambulanciách, rezort zdravotníctva neodpovedal. Tlačový odbor iba neurčito napísal: „Ministerstvo zdravotníctva pracuje na tom, aby v blízkej budúcnosti očkovali aj lekári v ambulanciách.“

Kedy sa toho dočkáme, zatiaľ nie je známe. „O detailoch budeme následne v dostatočnom časovom predstihu informovať,“ odbili nás z ministerstva.

Mladí Za ľudí: "Remišová kŕmi vnútrostranícke boje a rozbíja strannícky image!"
Napätie vnútri strany Za ľudí sa stále stupňuje. Cez víkend časť predsedníctva označila slová ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej za zavádzajúce. Dnes sa ozvali aj členovia mládžníckej organizácie Mladí Za ľudí. Vo svojom vyhlásení si... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková