Ďalšie tajné stretnutie? "Papaláši" vraj v premiérovej vile len sledovali hokej!
01 | 06 | 2021 I René Skalný

Vládne limuzíny a narýchlo rozostavené hliadky policajtov v civile. Takto vyzeralo v sobotu večer stretnutie v tatranskej vile Kamzík, kde sa podľa informácií denníka Nový Čas mali stretnúť členovia vlády. Politici svoju účasť neskôr nepriamo priznali s tým, že na utajenej schôdzke vraj len sledovali hokej.


Ako informuje Nový čas: "Podľa vládnych limuzín sa nám podarilo identifikovať automobil využívaný ministrom životného prostredia Jánom Budajom, ale aj vozidlo, v ktorom často vídať premiéra Eduarda Hegera.

Podľa mladých mužov, ktorí vyšli pred bránu vládneho zariadenia Kamzík a preukázali sa ako policajti v civile, sa vo vile stretlo „pár ľudí, ktorí prišli aj s ochrankou“, pričom dôvodom ich stretnutia bolo vraj spoločné sledovanie hokeja našej reprezentácie s Dánskom."

"To kde sme? Čo sú tu 50-te roky, že nás riadi nejaký šéf tajnej služby?" Krúti hlavou analytik Žitný
Tajná schôdzka desiatich súčasných najvplyvnejších ľudí v našej politike, prokuratúre, polícii či tajnej službe stále rezonuje Slovenskom. Vyjadrilo sa k nej už veľa ľudí, no tí, ktorých sa to najviac týka buď stále (ne)pochopiteľne mlčia, alebo... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Ľudia z vlády

V tomto smere je nutné podotknúť, že nárok na pridelenie ochranky z titulu funkcie má presne vymedzený okruh osôb - najmä vrcholní ústavní činitelia a jednotliví ministri. Vila Kamzík je zároveň účelovým zariadením Úradu vlády, ktorá spadá priamo pod kanceláriu predsedu vlády SR.

"Či sa na stretnutí okrem hokeja riešili aj záležitosti, ktoré momentálne rezonujú slovenskou politickou scénou, sa nám zatiaľ nepodarilo zistiť." Uvádza Nový čas.




Rodinný výlet za štátne peniaze?


Ako ďalej dodáva redakcia: "Na žiadosť o bližšie informácie nám do našej uzávierky reagoval len Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. „Niekoľkí členovia vlády SR vrátane predsedu vlády SR sa zúčastnili na neformálnom stretnutí vo VZ Kamzík spolu s rodinnými  príslušníkmi,“ uvádza sa v oficiálnom vyjadrení vlády."

Papalášizmus Igora Matoviča pretrváva, pancierovú limuzínu stále využíva. Vzdá sa jej vôbec niekedy?  
Papalášizmus, či strach? Igor Matovič, napriek tomu, že už nie je premiérom, má ešte stále ochranku a pancierové auto. Voľakedy sa smial z Roberta Fica a vyhlasoval, že on žiadnu ochranku potrebovať nebude. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Petra Demková



Politici sú skúpi na slovo




"Hovorcovia jednotlivých koaličných strán či konkrétni oslovení politici na žiadosť o bližšie informácie nereagovali, hovorca SaS nás informoval len o tom, že v žiadnom prípade nešlo o koaličnú radu.

Tajomstvo o tom, čo sa riešilo na záhadnom stretnutí vládnych špičiek v Tatrách, si tak nateraz šepkajú len steny vládneho zariadenia Kamzík." Uzatvára Nový čas."

Sulík: O tajnej schôdzke som vedel, no nebol som pozvaný
Podľa vicepremiéra Richarda Sulíka bolo tajné stretnutie desiatich najvyššie postavených osôb v štáte na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS) neštandardné. Nie však nelegálne, alebo nemorálne. Uviedol to v diskusnej relácii TA3 V... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková