Belousovová: "Nájde sa už konečne skutočný odborník, ktorý polopatisticky vysvetlí fungovanie vakcín?"
01 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Politička Anna Belousovová sa na sociálnej sieti priznáva, že má z očkovania zmätok. "Nie som lekár ani iný odborník, ktorý by vedel posúdiť prospešnosť očkovania a riziká s ním spojené," píše politička.


Belousovová tak vo svojom statuse reagovala na správu, že Brusel schválil očkovanie už aj detí od 12 rokov.


Podľa nej by sa mal nájsť konečne odborník, ktorý by polopatisticky vysvetlil podstatu fungovania jednotlivých druhov vakcín.



Samé odborné názvy

Podľa političky na nás z každého médiá denno denne hučia, aké je očkovanie dôležité, hádžu pri tom kopou odborných názvov, tlačia informácie o tom, kto všetko sa už dal zaočkovať, ako ich to oslobodilo a aké ďalšie vlny a nové mutácie vírusu sa na nás valia a podobne.




No Belousovová sa priznáva, že na základe dostupných informácií a očkovacích kampaní sa nevie rozhodnúť či očkovať, alebo nie. "Ja nie som zvedavá na nezrozumiteľné príliš odborné kázane odborníkov. Nie som zvedavá ani na to, kto z celebrít a politikov sa dal očkovať, pretože oni pre mňa nie sú dôveryhodnými autoritami," píše Belousovová.


Lekári krútia hlavou: "Prečo nemôžem očkovať v ambulancii?" A ministerstvo zahmlieva
Ak máte záujem nechať sa zaočkovať vakcínou proti COVID-19, zatiaľ tak môžete spraviť iba vo vyhradených očkovacích centrách. V Čechách pritom môžu očkovať aj praktickí lekári vo svojich ambulanciách. Kedy to bude možné aj na Slovensku zatiaľ... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Diana Zaťková







Nájde sa odborník?


Preto by chcela, aby sa konečne našiel aspoň jeden skutočný odborník, ktorý by úplne jednoducho - "polopatisticky a pravdivo vysvetlil podstatu fungovania jednotlivých druhov vakcín, ich prínosy a riziká".


"Mňa ako občana nezaujíma, čo je vektorová vakcína, čo je adenovirus, ja nechcem študovať príbalové letáky, ani si kvôli očkovaniu urobiť VŠ v obore medicíny," píše politička. No zároveň dodáva, že nie je ovca, aby išla tam, kde nás tlačia, len preto, lebo "to treba", lebo "bude dobre".


"Zo školy si pamätám, že čím lepší odborník bol učiteľ, čím lepšie sám rozumel svojmu oboru, tým lepšie a úplne jednoducho to vedel vysvetliť," zamýšľa sa Belousovová. Podľa nej ak niekto len motá frázy a cudzie názvy, buď niečo skrýva, alebo tomu nerozumie.


Pandémia stojí štát 5,6 miliardy! Môže za to Matovičova korupčná vláda, zúri Mesík
Aktivista a niekdajší politik Juraj Mesík neveriacky citoval Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP) Ministerstva financií SR, ktorému šéfuje expremiér Igor Matovič. V príspevku pridanom na sociálnej sieti Facebook tvrdí, že ÚHP mal konať v čase, kedy... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Tibor Sipos