Nadávky a vyrazené zuby letušiek: Popierači covidu napadajú americké letušky kvôli rúškam
31 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

So stále eskalujúcou agresivitou tzv. popieračov koronavírusu sa stretávajú aj letušky amerických leteckých spoločností. Množstvo incidentov s agresívnymi cestujúcimi tak tento rok nadobudlo nevídaných rozmerov. Televízii CNBC to uviedla prezidentka Asociácie leteckých stevardov Sara Nelsonová. Väčšina verbálnych, ako aj fyzických útokov sa týka najmä odmietania nasadiť si v lietadle rúško či respirátor, informujú Novinky.




"Niečo také sme predtým nezažili a nemôžeme sa dočkať, kedy to už to skončí," posťažovala sa Nelsonová, ktorej odborová organizácia zastupuje zhruba 50-tisíc letušiek a stevardov. "Je to neustály bojový postoj... To musí prestať," dodala znepokojene.





Federálny úrad pre letectvo (FAA) registruje okolo 2500 prípadov nedisciplinovaného správania cestujúcich od začiatku roka - to je podľa Nelsonovej dvadsaťkrát viac, než je bežné za celý rok.





Šéfka odborov vystúpila onedlho po tom, čo médiá informovali o incidente na palube lietadla spoločnosti Southwest Airlines, pri ktorom jedna z cestujúcich napadla letušku. Udrela ju do tváre, pričom stevardka prišla o dva zuby a utrpela zranenia na tvári.


Neuveriteľné: Letuška po výbuchu lietadla ako jediná prežila pád z 10 km výšky
Na doslova neuveriteľný príbeh si v týchto dňoch spomínanú v dvoch malých českých obciach. Pred takmer polstoročím im po výbuchu lietadla padali na dvory mŕtve ľudské telá. Čítať ďalej
06 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik