Matovičov boj o očistu Slovenska sa vymkol kontrole. Policajti si robia čo chcú!
31 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Jedna z reštaurácií sídliaca v známom bratislavskom komplexe Tri veže je už roky obľúbeným miestom stretávania dôležitých ľudí. Najmä kvôli zachovaniu anonymity pred pohľadmi zvedavcov. Dohadovali si tu postupy Böhm i Makó.





 Zrejme práve preto spomínané zariadenie v minulosti využívali na uzatváranie rôznych nelegálnych kšeftov aj bývalí vysokopostavení funkcionári, ktorí aktuálne čelia vážnym obvineniam. Pravidelne odtiaľ údajne „úradoval“ najmä exriaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, píše portál HN.

Naznačovať to má i esemeska, ktorú pred pár dňami zverejnil bývalý premiér Robert Fico. Chcel tým naznačiť, že niekoľko príslušníkov polície s podporou prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry manipuluje vyšetrovanie závažných káuz spojených s bývalými nominantmi strany Smer-SD na vysokých postoch.
Inkriminovaná esemeska

Esemeska pochádza z vlaňajšieho augusta a vymeniť si ju mali členovia špeciálneho tímu, ktorý rozpletá trestnú činnosť ľudí zadržaných v rámci akcií Očistec, Božie mlyny či Judáš.

Na vrchole pyramídy obrovského škandálu s „kajúcnikmi“ bude stáť Igor Matovič, tvrdí Erik Tomáš
Tajné stretnutie desiatich najvyššie postavených ľudí na Slovensku a tiež utajená správa SIS stále rezonujú na slovenskej politickej scéne. Za to, čo sa dozvedeli z utajenej správy našej tajne služby chce opozičný poslanec Erik Tomáš z Hlasu-SD... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Jozef Uhlarik


Fico tvrdil, že vyšetrovateľ Ján Čurilla správou inštruoval operatívca, ako má viesť výpoveď istého obvineného. Najlepšie vraj tak, aby sa jeho verzia určitej udalosti zhodovala s výpoveďou iného obvineného.

Okrem iného sa v nej písalo, ako jeden mafián vypovedá, že viezol druhého mafiána do reštaurácie v Troch vežiach na stretnutie s bývalým príslušníkom SIS Františkom Böhmom a tiež Ľudovítom Makóom, ktorému zároveň niesol obálku so stotisíc eurami.

Keď kumpána vysadil, cez sklo zariadenia údajne videl, ako si ten „sadol k Ferovi a po chvíli k nim prišiel Mako“. Lenže, ako už bolo spomenuté, z ulice do interiéru reštaurácie nevidieť. Otázkou teda je: Vymýšľali si obvinení, alebo boli k uvedenému inštruovaní? A overovali si vôbec orgány ich výpovede?

Laššáková: Boris Kollár chce začať stavať nájomné byty pre zamestnancov Volkswagenu!
„Developer“ a predseda parlamentu Boris Kollár zase raz niečo poriadne pohnojil. Teda niežeby čosi urobil, ale ešte sa len chystá. A to, čo pripravuje sa veruže vôbec nepáči právničke Judite Laššákovej, ktorá to v statuse aj celkom jasne... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Jozef Uhlarik

Kolovala po internete

Vystúpenie Roberta Fica spojené s čítaním správy od vyšetrovateľa Čurillu spolu s jeho následnou tlačovou besedou, spustilo nevídanú vlnu udalostí. Postupne totiž vysvitlo, že o tejto téme hovorila aj desiatka najsilnejších ľudí v štáte, ktorí si za jeden stôl v budove SIS sadli 17. mája.

Zišli sa tam na podnet šéfa tajnej služby Michala Aláča, ktorý im predložil správu o závažných zisteniach SIS. Akýsi výňatok z nej napokon dostali aj poslanci Národnej rady SR a hoci šlo o tajný dokument, informácie z neho presiakli i na verejnosť.

Zo správy, ktorá sa šíri na internete, vyplýva, že SIS už nejaké obdobie sleduje konanie istej skupiny policajtov, ktorá údajne prostredníctvom takzvaných univerzálnych svedkov manipuluje vyšetrovanie závažných káuz.

Šutaj Eštók: "Kedy konečne vykopnú policajti dvere aj Matovičovi?"
Elitní policajti nedávno vyvalili dvere na byte svojmu bývalému šéfovi Zurianovi. Je podozrivý, že vyzradil utajovanú skutočnosť. "Tak sa pýtam veľmi jasne: kedy polícia vykopne dvere Igorovi Matovičovi?" kladie otázku Matúš Šutaj Eštók na... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Podľa dokumentu títo svedkovia „s vedomím príslušníkov polície navzájom koordinujú a potvrdzujú svoje výpovede, aby pôsobili hodnoverným dojmom“. V správe sa tiež tvrdí, že tajná služba „modus operandi manipulovania úkonov trestných konaní zdokumentovala spôsobom, ktorý umožňuje získané informácie použiť v trestnom konaní“.

Bránia sa

Dotknutí vyšetrovatelia sa bránia a hovoria o diskreditačnej kampani voči nim. Vydali dokonca vyhlásenie, v ktorom uviedli, že výroky politikov na svoju adresu a obviňovania z manipulovania vyšetrovania vnímajú ako zastrašovanie.

Tvrdia zároveň, že postupujú vždy v súlade so zákonom. Rovnaký postoj zaujali aj prokurátori, za ktorých stanovisko zaslal Peter Kysel. Okrem iného v ňom tvrdia, že neevidujú žiadny dôkaz o manipulácii s dôkazmi alebo o snahe „zosúlaďovať“ výpovede spolupracujúcich obvinených alebo svedkov.

Ministerka Kolíková klamala v priamom prenose: Jej vlastní straníci ju za to ostro kritizujú
30 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


„Boj o spravodlivosť je teraz na najťažšej križovatke. Enormná snaha časti spoločenských a politických špičiek vrátiť krajinu do čias 'našich ľudí' v súčasnosti vrcholí. Obava, ako ďaleko, a ako vysoko, budú viesť v súčasnosti vedené trestné stíhania, rezultuje v snahu škandalizovať skúsených, čestných a odvážnych vyšetrovateľov, ktorí úspešne odstíhali najnebezpečnejšie zločinecké skupiny na Slovensku. Táto snaha však nesmie byť úspešná,“ napísal v stanovisku Peter Kysel.
Matovič sa nevyjadril

K aktuálnemu dianiu v bezpečnostných zložkách štátu sa doteraz nevyjadril bývalý premiér Igor Matovič, ktorý svoju predvolebnú kampaň postavil na očiste Slovenska od korupcie a mafie.

Bojovník za spravodlivý štát zatiaľ priznal len toľko, že vedel o možnom prestupe súčasného top kajúcnika a jedného z najobávanejších mužov Ľudovíta Makóa z kriminálneho úradu do SIS.

Lipták: Kto klame, ten kradne, kto kradne, ten aj vraždí, to ale platí na celú dnešnú vládu
Slováci už majú povolenie očkovať sa ruskou neregistrovanou vakcínou Sputnik. Koľkí to ale v skutočnosti aj využijú sa teraz nevie, pretože zatiaľ bola voči nej vedená skôr antikampaň. Smutný je z toho i kontroverzný doktor Peter... Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik