Pellegrini: Otvorila sa Pandorina skrinka a mnohí policajti sa popriznávajú, kto ich nahováral
30 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Škandál okolo tajnej správy SIS o tom, ako skupinka kajúcnikov spolupracuje s vyšetrovateľmi pri ovplyvňovaní ich výpovedí, neutícha. Svedčí o tom status expremiéra a lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho, v ktorom zverejnil aj časť svojho vystúpenia v rozhlase.


Informácie, ktoré sa odkryli v uplynulých dňoch okolo vyšetrovateľov a ich spolupráce s kajúcnikmi, otriasli Slovenskom a politickou scénou. Toto sme tu ešte nikdy nemali. Svedčia o tom aj slová Petra Pellegriniho v statuse na sociálnej sieti i v zostrihu relácie Sobotné dialógy RTVS.
Kvôli kajúcnikom sedia ľudia a oni si lietajú hore-dole po svete

Podľa Pellegriniho Slovensko čelí škandálu a rozčuľuje ho skutočnosť, že „kajúcnici“ udávajú jedného človeka za druhým. Sami sa pritom prepravujú lietadlom do Dubaja.

„Na základe výpovedí sedia mnohí ľudia v kolúznej väzbe celé mesiace 23 hodín denne v kobke na troch metroch štvorcových. A kajúcnici sa buď vozia súkromným lietadlom do Dubaja, alebo dostávajú podmienečné tresty, hoci im pôvodne hrozilo doživotie,“ konštatuje v statuse líder Hlasu.
Kto je kajúcnik? To je vagabund, ktorý páchal trestnú činnosť a teraz udáva druhých

„Ako sa majú ľudia v tejto situácii pozerať na kajúcnika? Kto je kajúcnik? To je človek, vagabund, ktorý páchal trestnú činnosť, nakradol peniaze či urobil, Boh vie čo, a on sa svojím priznaním má pokúsiť si zmierniť trest. Ale nám tu lietajú privátnymi lietadlami do Dubaja a z Dubaja. On dostane podmienečný trest na tri roky, pokutu 14 tisíc a všetky nakradnuté peniaze a neviem, čo ešte mu zostane. Ako sa na toto majú ľudia pozerať?“ hnevá sa vo videu Peter Pellegrini.


Ak sa priznal, mal namiesto 20 rokov dostať osem, nie behať po slobode

„A toto sú čo za kšefty? Veď ak som kradol a teraz sa priznám, tak namiesto 20 rokov mi majú dať osem. Alebo zobrať mu tie peniaze, ale nieže ho pustia na slobodu a peniaze mu nechajú. A on sa doma vyškiera všetkým ostatným chudákom,“ kritizuje expremiér.

Dodáva, že potom, samozrejme, títo ľudia sú ochotní porozprávať na hocikoho hocičo, čo mu povedia policajti, aby vypovedal. „Ale to sú zdokumentované veci, ktoré ešte vyplávajú na povrch. Teraz to otvorilo Pandorinu skrinku a mnohí policajti sa popriznávajú, kto ich na niečo také nahováral,“ hovorí na záver videa Peter Pellegrini.

Pellegrini: Overte si 20 miliónov pre SIS a či to nepotvrdzuje kšeft Matoviča a Hegera
24 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová