Americká vojnová loď zlyhala pri raketovom teste. Ruská špionážna loď incident sledovala
30 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Agentúra raketovej obrany USA uviedla, že vojnová loď Aegis vystrelila dve rakety SM-6, nepodarilo sa jej však zasiahnuť cieľ. Ruské špionážne plavidlo údajne sledovalo zmarený test, informuje portál RT.


"Cieľom testu bolo preukázať schopnosť balistickej protiraketovej obrany (BMD) lode Aegis. Cieľom bolo detegovať, sledovať a zachytiť balistickú raketu stredného doletu," uviedla v krátkom vyhlásení agentúra raketovej obrany.

"Test však nebol úspešný," dodala agentúra.

Americkí úradníci v súčasnosti vykonávajú „rozsiahlu analýzu s cieľom zistiť príčinu akýchkoľvek problémov, ktoré mohli zabrániť úspešnému zostreleniu.“

Pentagón nešpecifikoval, o ktorú vojnovú loď Aegis išlo, ani presnú oblasť, kde sa test uskutočnil. Avšak podľa miestnych správ Maui Now s odvolaním sa na predstaviteľov MDA došlo k sobotnému testu niekde na severozápad od Havaja.



Začiatkom tohto týždňa viaceré správy v médiách tvrdili, že ruskú špionážnu loď spozorovali na Havaji neďaleko územných vôd USA.

"Tichomorská flotila Spojených štátov si je vedomá prítomnosti ruskej lode v medzinárodných vodách v okolí Havaja. Bude ju sledovať, až kým neodpláva," uviedol hovorca kapitán John Gay.

Je toto možné?! USA prvýkrát po 30 rokoch doviezli ropu z Iránu. Aj napriek vlastným sankciám
Napriek prísnym americkým sankciám uvaleným na iránsky energetický sektor, USA doviezli z islamskej republiky po prvýkrát za posledných 30 rokov ropu. Uviedlo americké ministerstvo energetiky, informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Lukáš Leca