Škandalózne odhalenie: Britská vláda tajne sleduje zaočkovaných ľudí !
29 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Vláda Spojeného kráľovstva údajne tajne monitorovala pohyb miliónov občanov. Cieľom bolo zaznamenať prípadné zmeny v ich správaní po podaní vakcíny proti COVID-19. Informuje neopresse.com.


Správa výboru SPI-B, ktorú tvoria vedci, odhalila, že britská vláda vo februári odpočúvala (!) až 10 percent telefónov obyvateľov Spojeného kráľovstva, a to bez súhlasu alebo vedomia verejnosti.



Sledovanie zaočkovaných pomocou mobilu

Článok Sunday Telegraph uviedol, že vedci z Oxfordskej univerzity mali pre výbor SPI-B, ktorý patrí pod britský SAGE Quango, sledovať možné zmeny v správaní zaočkovaných Britov. Všetko sa malo diať prostredníctvom záznamov hovorov a monitorovaním polohy majiteľa telefónu.


Konšpiračná kampaň proti Biontechu?  Influenceri vraj mali za peniaze šíriť nepravdy o úmrtiach
Influenceri mali za peniaze šíriť nepravdivé informácie a konšpirácie proti spoločnosti Biontech. Nitky vedú do Ruska, píše Der Tagesspiegel. Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Tím Oxfordskej univerzity dokázal zo sledovania mobilných telefónov určiť, že napríklad do istého momentu bolo zaočkovaných 4 254 ľudí.


Vedci sledovali ľudí na dennej báze pomocou záznamov o hovoroch so zodpovedajúcimi informáciami o polohe. Skúmali správanie zaočkovaných a porovnávali ho s týždňom pred a po podaní vakcíny.



„Big Brother“ sleduje všetkých zaočkovaných

Pozorovanie správania zaočkovaných osôb v porovnaní s kontrolnou skupinou nezaočkovaných ukázalo, že „priemerná pohyblivosť pred očkovaním bola väčšia o 218 metrov “.


Silkie Carlo, riaditeľ skupiny pre občianske práva Big Brother Watch, na margo správy povedal: „Nikto neočakáva, že ho bude sledovať vlastná vláda, keď sa dá zaočkovať. Je to desivé  a mohlo by to byť mimoriadne škodlivé pre dôveru verejnosti v lekárske tajomstvo. Zdá sa, že vláda robí  zo štátu Veľkého brata, ktorý si môže dovoliť sledovať mobily zaočkovaných občanov. To by mal byť budíček pre nás všetkých!“


Výborné správy: Imunita voči koronavírusom môže pretrvávať roky
Nové výskumy naznačujú, že dôležité imunitné bunky prežívajú v kostnej dreni ľudí, ktorí boli infikovaní vírusom alebo boli proti nemu naočkovaní dlhšie ako sa predpokladalo, informuje New York Times. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Podľa vlády údaje z mobilov boli „očistené“ a anonymizované

Hovorca vlády program obhajoval a tvrdil, že získané údaje z mobilných telefónov boli „očistené“ a anonymizované pred tým, ako sa sprístupnili vládnym vedcom. Zdroj z vlády tiež uviedol, že druh vykonávaného monitorovania nemožno porovnávať s typom údajov zo sledovania pomocou GPS, ktoré bežne používajú komerčné spoločnosti na propagačné účely.


Na čo komu teda slúžia profily správania zaočkovaných ľudí?


„Tieto údaje sa generujú náhodne a automaticky, keď ľudia používajú svoje mobilné telefóny,“ dodal zdroj. „Jedinými základnými demografickými údajmi, ktoré sa odovzdávajú, je vek a pohlavie, ktoré ľudia uvádzajú sami,“ píše sa v správe. Je však stále otázne, prečo britská vláda dokonca vytvára profily správania ľudí, ktorí boli očkovaní, dodáva neopresse.com.


Šéf najväčšej gréckej farmafirmy sa nechce dať zaočkovať proti korone. Má strach zo zmeny DNA
Dimitris Giannakopoulos, šéf najväčšej gréckej farmaceutickej spoločnosti Vianex, sa nedá zaočkovať proti koronavírusu, pretože nechce, aby sa zmenila jeho DNA, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová