Róbert Kaliňák: Vyhodili všetkých skúsených. Katastrofálne riadenie krajiny. Každé rozhodnutie blbosť
28 | 05 | 2021 I
Robert Kaliňák sa po vražde Jána Kuciaka prestal angažovať v politike. Po dvadsiatich rokoch sa tak rozhodol kvôli svojej rodine. V rozhovore, ktorý priniesol portál Startitup, tvrdí, že terajšia vláda po nástupe vyhodila všetkých skúsených.

"Čo rozhodnutie, to blbosť," hovorí o rozhodnutiach terajšej vlády. Nevidí žiadne zmeny po roku vládnutia. A to, čo dáva na stôl Róbert Fico, sú fakty, z ktorých doteraz súčasná koalícia nespochybnila ani jeden.

Robert Kaliňák je jedným zo zakladajúcich členov Smeru. V rozhovore si stojí za tým, že súčasná vláda spôsobila katastrofálny stav. Vyjadril sa aj k stretnutiu premiéra a členov vlády v SIS. Aj k tomu, ako ho vníma Ľuboš Blaha. "Na mňa a na Fica nemajú vôbec nič. Inak by sme boli dávno v base," povedal v rozhovore.
Bez ohľadu na vôľu predstaviteľov vlády sa dejú veľké chyby

Na úvod rozhovoru sa vyjadril k stretnutiu v zasadačke na spodnom poschodí centrály SIS. Tvrdí, že zdroje budú unikať aj smerom k opozícii. „Politici, ktorí sú teraz pri vláde, si vládnutie nikdy poriadne nevyskúšali. A zjavne nedávali pozor, ani keď boli v opozícii. Bez ohľadu na vôľu predstaviteľov vlády sa dejú veľké chyby,“ povedal v rozhovore. Podľa portálu Startitup Kaliňák vníma závažný problém, s ohľadom na to, kto sa stretnutia v SIS zúčastnil.

Belousovová: Na Slovensku prebieha vojna dvoch mafií - starej a novej
"O národ a spravodlivosť im obom ide až v poslednom rade. Ak by opozícii skutočne išlo o viac ako o seba a svojich ľudí, konali by razantne už v prípade uväznenia generála Lučanského a o vystúpenie v NR SR by teraz požiadali bývalého riaditeľa NAKA... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | René Skalný

Vyhodili všetkých skúsených, trestné stíhania sú zrejme manipulované

Premiér Eduard Heger uviedol, že stretnutie v SIS tajné nebolo. Kaliňák tvrdí, že keby neriešili veľký problém, nebolo potrebné iniciovať stretnutie na takom mieste. O čo reálne ide, ostáva záhadou aj preňho. Kaliňák však upozornil, že v politike vždy všetko vyjde na povrch.

„Oni, keď prišli do vlády, povyhadzovali všetkých skúsených. Boli to ľudia zo Smeru a mali pocit, že by mohli byť zlí,“ opisuje Kaliňák v rozhovore. Súčasní predstavitelia vlády sa tým nemali s kým ani len poradiť o dôležitých záležitostiach. Vo vláde sú ľudia bez skúseností, nevyznajú sa v problematike. Ľudia sa na nej zabávajú. A celá situácia sa podľa neho odráža na výsledkoch a politických preferenciách.



„Podľa môjho názoru situácia prerástla až tak, že nové vedenie SIS považovali za potrebné na tomto stretnutí oboznámiť s problémami a podozreniami o tom, že trestné stíhania, ktoré tu prebiehajú, sú manipulované,“ konštatuje pre portál Startitup.

VIDEO: Poslanec Suja chrstol Matovičovi pohár vody priamo do tváre!
Incident sa odohral priamo v pléne parlamentu, počas rokov vystúpenia poslanca Miroslava Suju. Opozičný poslanec tým mal reagovať na vulgarizmy Igora Matoviča, ktorý dokonca neváhal podísť priamo k rečníckemu pultu, kde mal podľa svedka Suju ďalej... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | René Skalný

Nemohol to byť rozhovor o kvetnatej budúcnosti

Témou stretnutia podľa Kaliňáka nebol rozhovor o kvetnatej budúcnosti. Vzhľadom na to, že pracovníci SIS boli poslaní preč, muselo ísť podľa neho o vážnu výmenu názorov. Tú nemohol okrem prítomných nikto iný počuť.
Na Slovensku sa nič neutají

„Za posledné dni sme mohli vidieť niekoľko tlačových konferencií, kde Róbert Fico doniesol dokumenty,“ opisuje Kaliňák v rozhovore. Boli zrejme pravé, potvrdené a obsah sedel tak, ako mal. Fico podľa Kaliňáka od predstaviteľov štátu žiada vysvetlenie, či majú občania dôvod obávať sa niečoho.

"Takéto stretnutie podľa Kaliňáka prináša právo na isté obavy. Slovensko je malá krajina, kde sa takmer nič neutají," píše portál Startitup.
Klbko sa podľa neho rozpletá

Róbert Kaliňák súhlasí s Lipšicom v tom, že klbko sa rozpletá. Nie je podľa neho v poriadku, že Špecializovaný trestný súd dal do väzby dvakrát toľko ľudí ako predošlý rok. Spomenul uznesenie, na základe ktorého dali do väzby advokáta Ribára a zdôraznil, čo všetko porušili. Sloboda je podľa neho po živote druhé právo človeka a vadí mu, že sa toleruje, ak orgány činné v trestnom konaní právo človeka porušujú.

Fico má podľa neho pravdu preto, že jeho slová potvrdzuje ústavný súd. To je aj dôvod, kvôli ktorému strane Smer stúpajú preferencie.
Karanténa bola protiústavná, riadenie krajiny je katastrofálne

V rozhovore, ktorý priniesol portál Startitup ,sa dotkol aj štátnej karantény. Právnici podľa neho vedia, že bola protiústavná a nedovoľuje ju ani samotný zákon o zdravotnej starostlivosti. Vláda má podľa neho na svedomí oveľa viac. Katastrofálnu ekonomiku,  katastrofálne riadenie, slabú pomoc podnikateľom. Za vzor použil Rakúsko. Tam dostali podnikateľ  80 percent preplatených.
Stretnutie s Bödörom vo vínnej pivnici

„Za politickú kariéru som naozaj stretol desiatky tisíc ľudí. Dokonca som si s ním možno podal ruku. Možno s ním mám fotku. Fakt si ho nepamätám a neviem vylúčiť, že som sa s ním nebavil,“ píše portál Startitup.

Remišová sa zrejme učí od Matoviča: Jej tlačovka skôr pripomínala divadielko (VIDEO)
28 | 05 | 2021 | Tibor Sipos