Miroslav Kollár: Nepodporím zvýšenie deficitu rozpočtu na ďalšiu Matovičovu atómovku
28 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Na odbornú argumentáciu šéfa parlamentného výboru pre financie a rozpočet neodpovedal minister financií faktami. Ale trištvrte hodinovým populistickým dojemným atakom. Skrátka a dobre – nepodporím rezervu na ďalšiu atómovku.“ Citát Miroslav Kollár

Miroslav Kollár sa včerajšej situácii v parlamentne venoval na sociálnej sieti. Okomentoval reakciu ministra financií Igora Matoviča na odborné stanovisko koaličného partnera z SaS. Poznamenal, že Matovičovu reakciu ukončil až Suja, ktorý provokujúceho expremiéra oblial pri rečníckom pulte vodou.
Rozprava bola búrlivá

"Rozprava o navýšení deficitu štátneho rozpočtu o tri a pol miliardy eur bola dlhá a miestami búrlivá. Začal ju expremiér. Aktuálne minister financií Matovič bonmotom, že na ministerstve budú radi, keď návrh neschválime. Aspoň ušetríme a začneme konsolidovať. Potom sa však máme postaviť pred ľudí a povedať im, že im nepomôžeme. Provokovanie expremiéra ukončil Suja, ktorý ho oblial pri rečníckom pulte vodou," píše Miroslav Kollár (Spolu).

Baránek: Nemá zmysel baviť sa o budúcnosti strany Za ľudí, lebo je odsúdená na zánik
Exprezident Andrej Kiska dnes zrejme trpko oľutoval svoj odchod z čela strany a zverenie oprát riadenia do rúk Veroniky Remišovej. Zo Za ľudí sa totiž pomaly stáva strana Bez ľudí. O jej odsúdení na zánik hovorí aj politický analytik Ján... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Diskusia ako na trhu v Hornej Dolnej

Podľa Kollára pandémia vyvolala potrebu zvýšených výdavkov štátu na kompenzáciu jej dopadov. "To všetci chápeme," píše. "Mrzí ma však, že o takej vážnej veci, ako je zaťaženie budúcich generácií ďalšími miliardami dlhov, diskutujeme ako na trhu v Hornej Dolnej." Pokračuje v príspevku na sociálnej sieti Miroslav Kollár.
100-miliónové rezervy nepodporím

Miroslav Kollár nepodporí návrh na navýšenie deficitu najmä preto, že si v ňom vláda vytvára stámiliónové rezervy. Tie majú byť na budúce nepredvídané výdavky. Vláda má na seba vyvíjať tlak na neprepínanie štátneho rozpočtu na výdavkovej strane. Podľa Kollára robí niečo iné. Vytvára si pohodlný vankúš. "Ten môže pohodlne použiť, keď bude treba," píše Kollár.
Zlyhali sme v manažovaní pandémie

Ekonomické následky pandémie mohli byť podľa Miroslava Kollára nižšie. "Pod vedením dnešného ministra financií a exministra zdravotníctva sme zlyhali v manažmente pandémie. Považujem vytváranie takéhoto rozpočtového vankúša za riskantné, neefektívne a nezodpovedné. Nemotivuje zlepšiť manažment pandémie. Ani verejných financií ako celku. Skrátka a dobre – nepodporím rezervu na ďalšiu atómovku," píše na záver príspevku.

VIDEO: Ľudia konfrontovali Dzurindu kvôli obetiam bombardovania Juhoslávie. Len sa smial a utiekol!
Zarážajúca je reakcia samotného politika. Na zázname je totiž jasne vidieť, ako sa bývalému premiérovi počas zmienky o civilných obetiach na tvári objaví úsmev. A to dokonca niekoľkokrát. Video priniesla skupina Blog investigatívnej... Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | René Skalný