Špinavé praktiky Kolíkovej: Týmto zákerným spôsobom chcela nahradiť Remišovú!
27 | 05 | 2021 I Tibor Sipos

Množstvo členov koaličnej strany Za ľudí sa dožaduje nového predsedníctva. Štátnym tajomníkom ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR je Dušan Velič, ktorý podľa Plusky odhalil špinavé praktiky ľudí okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.


Strana Za ľudí rieši závažné problémy súvisiace s predsedníctvom. Nového šéfa by si želalo mnoho členov, pričom najhorúcejším kandidátom na nahradenie vicepremiérky a súčasnej šéfky strany Veroniky Remišovej je práve ministerka Mária Kolíková. Tá však súboj o kreslo lídra strany nevedie zrovna férovým spôsobom.

Ako odhalil Dušan Velič, skupina ľudí okolo Kolíkovej rozoslala pozvánky na utorkové stretnutie, kde sa hlasovalo o zvolení mimoriadneho snemu. Na ňom by sa volilo nové predsedníctvo strany. To by samozrejme bolo v poriadku, keby skupina ministerky Kolíkovej, ktorá už viackrát zdôraznila, že snem na zvolenie nového lídra je potrebný, nerozoslala pozvánky len tým členom, ktorí Kolíkovú podporujú. Schválne tak vynechali tých členov, o ktorých vedeli, že sú na strane Remišovej.

Kollár a Kolíková sa dohodli na legislatíve o kolúznej väzbe
Hnutie Sme rodina a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) sa dohodli na podobe návrhu legislatívy upravujúcej lehotu kolúznej väzby. Má ísť o kompromisný návrh. Informovali o tom v parlamente líder Sme rodina Boris Kollár a Kolíková.... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | tasr

Hlasovanie je neplatné

Hlasovanie sa tak stalo neplatným. „Keď členovia krajského predsedníctva napriek tomu na stretnutie prišli, v rozpore so stanovami odmietli uznať ich hlasy. Hlasovanie je preto zjavne neplatné a v strane spôsobuje zbytočný chaos a manipuláciu demokratických princípov. Pri započítaní všetkých hlasov prítomných členov krajského predsedníctva by skupina Márie Kolíkovej pre svoj návrh na zvolanie snemu nezískala podporu,” uviedol Velič. „Ľudia, ktorí sa uchyľujú k takýmto praktikám, môžu len veľmi ťažko prinášať pozitívnu zmenu pri spravovaní krajiny,” dodal.

K tomuto neférovému postupu sa vyjadrila aj sama Remišová, ktorá bola počas hlasovania na služobnej ceste v Bruseli, čo len potvrdzuje preplánovanosť nečestných zámerov skupiny Kolíkovej. „Niektorí členovia nedostali pozvánky na toto stretnutie a boli to práve tí členovia, ktorí nesúhlasia so skupinou okolo Márie Kolíkovej. A aj keď na toto stretnutie prišli, nebolo im umožnené hlasovať a ich hlasy sa nezapočítali,” rozhorčovala sa vicepremiérka, ktorá sa hlasovania o lídra strany nebojí. „Nemám problém s konkurenciou, ale ten boj musí byť férový a čestný,” zdôraznila.

Krajčí, Kolíková či Matovič: Ktorí politici sa ešte nachádzajú na čiernej listine koncertov Paľa Haberu? (FOTO)
Pandémia koronavírusu vážne postihla aj umelcov, medzi ktorých patrí aj dnes už legendárny Paľo Habera. Ten na svojom instagramovom príspevku reagoval na iniciatívu bratislavského pivovaru, a podľa jeho vzoru vydal oficiálny zákaz pre niekoľko... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Tibor Sipos