Sobota 29. mája bude opäť v znamení protivládnych protestov. Budú v Bratislave aj v Košiciach
27 | 05 | 2021 I Petra Demková

Viacerí aktivisti avizujú na poslednú májovú sobotu, 29.5., protivládne protesty. Miestom konania budú Bratislava i Košice.   



29.5.2021 o 13:00 v Bratislave na Námestí slobody

K jednému z protestov sa hlási bývalý poslanec a aktivista, Peter Marček. Nakrútil aj video-pozvánku. Protest s priateľmi organizuje ako prejav nesúhlasu s tým, ako, podľa jeho slov koná „diletantská vláda SR“. Na protest pozýva všetky pronárodné hnutia, strany, aj facebookové skupiny a tvrdí, že toto nie je protest žiadneho politického hnutia.

Draxler: Na Slovensku je chaos, rozbroje a nevraživosť. Ako by mohli zvládnuť ďalšie tri roky?
Slovensko je opäť vo víre diania zaujímavých vecí na politickej scéne. Všimol si toho aj exminister a najnovšie i burič a kritik súčasnej vládnej koalície Juraj Draxler. V statuse na sociálnej sieti pospomínal niekoľko zaujímavých vecí, ktoré sa za... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Bratislava, Hodžovo námestie o 14:00

Ďalšie protesty avizujú iní občianski aktivisti. V rôznych skupinách na sociálnych sieťach sa šíria plagáty, ktoré pozývajú na protesty v Bratislave, Košiciach, či napríklad v Lučenci.

Protest proti vládnej diktatúre organizuje skupina aktivistov v Bratislave hodinu po proteste na Námestí slobody, teda o 14 hodine. Tento protest sa bude konať pred prezidentským palácom na Hodžovom námestí.
Protest v Lučenci a Košiciach

V Lučenci sa protest bude konať 29.5. na Námestí republiky o 15:00. Košice protest zažijú tiež v poslednú májovú sobotu. Občania sú zvolaní pred Dolnú bránu na Hlavnú ulicu, o 14:00. Od Dolnej brány sa zhromaždenie presunie pred Ústavný súd.

Hlavnou témou týchto občianskych protestov je vyjadriť súhlas s referendom. Aktivistom ide zároveň o vyjadrenie nesúhlasu s konaním prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá referendum nemá zatiaľ vôľu vyhlásiť.

To koho tak húževnato chránia všetci zainteresovaní? Žeby ideovú hlavu hromady prúserov?
Polienka do ohňa okolo tajného stretnutia desiatky najmocnejších ľudí na Slovensku už prikladá iba opozičný Smer-SDS. Inak u nás vládne všeobecný pokoj. Teraz situáciu, ktorá nastala po jeho odhalení, komentuje aj facebookový profil Matovičov... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik