O postupe vo veci trestných oznámení Vladimíra Pčolinského sa rozhodne čoskoro
27 | 05 | 2021 I tasr

Generálna prokuratúra (GP) SR v najbližších dňoch rozhodne o ďalšom postupe vo veci trestných oznámení, ktoré podal bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P. v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa svedkov -kajúcnikov. TASR o tom informoval hovorca GP SR Dalibor Skladan.


"GP SR oznámenie eviduje a v najbližších dňoch bude rozhodnuté o ďalšom postupe v tejto veci. Bližšie informácie však v tejto fáze konania nie je možné poskytnúť," dodal hovorca.

O podaní trestných oznámení v pondelok (24. 5.) informoval Marián Bošanský z advokátskej kancelárie, ktorá Vladimíra P. zastupuje. Ako priblížil, v kontexte posledných medializovaných informácií o ovplyvňovaní kajúcnikov a vyrábaní svedkov v trestných konaniach trestné oznámenie naznačuje podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov, medzi inými aj trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa, marenia úlohy verejným činiteľom a marenia spravodlivosti.

Mal sa ich dopustiť bližšie neznámy okruh osôb z prostredia orgánov činných v trestnom konaní a kajúcnikov v súvislosti s vyšetrovaním osoby Vladimíra P. v tom čase, keď bol v pozícii riaditeľa SIS.

Vladimír P. zostáva naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom v utorok (25. 5.) Najvyšší súd (NS) SR. NS SR mu zároveň rozšíril dôvody väzby o tzv. preventívnu.

Vladimír P. je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca. Exriaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava K. vo výške 40.000 eur.

Blaha: "Lipšic si masíruje svoje komplexy menejcennosti. Ak by Pčolinský povedal pravdu, je to jeho koniec!"
Poslanec parlamentu za Smer Ľuboš Blaha hodnotí na svojej facebookovej stránke situáciu na Slovensku jednoznačne. "To, čo sa stalo v parlamente, je smutný koniec parlamentnej demokracie. Bez preháňania." Podľa Blahu už ani nepredstierame,... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková