Hrôzostrašné detaily nehody známeho českého herca: Pohnutý mozog a diera v hlave!
27 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Minuloročná nehoda Jana Čenského (60) nebola žiadnym nevinným pádom, po ktorom by sa jednoducho oklepal a išiel ďalej. Prelet cez riadidlá bicykla a predovšetkým následný pád spôsobili hercovi vážne zranenia, ktoré si vyžiadali nielen zásah lekárov v nemocnici, ale aj dlhú rekonvalescenciu, píše Blesk.

Najzávažnejším úrazom bolo bezpochyby to, ktoré herec utrpel na hlave. "Mám dieru v hlave. Pohol sa mi mozog v plene takzvane. Pán doktor mi povedal, že po náraze do hlavy sa mi to v nej celé otriaslo a plena sa odlúpla," zaspomínal pre Blesk na svoju minuloročnú nehodu Jan Čenský. Po odznení prvotných a najsilnejších bolestí na sebe herec a moderátor navyše spozoroval aj nepríjemné následky. "Trvalo to asi mesiac. Kedykoľvek som zavrel oči, padal som do strany," zveril sa herec s tým, ako veľkú úľavu pocítil vo chvíli, keď problémy odzneli.

Napriek tomu ale predstaviteľ rozprávkových princov nemôže povedať, že by sa po nehode zbavil všetkých zdravotných komplikácií. Isté ťažkosti Čenského sprevádzajú dodnes. "Vyhodil som si kľúčnu kosť. Vyletela z miesta, kde má byť, a s tým sa bohužiaľ nedá nič robiť. Cítim teda občas, ako sa mi dotýka ohryzok a kosť. To je niekedy nepríjemné na dýchanie," povzdychol si herec. Ten sa ale ani po desivej nehode na bicykli športu nebojí. Zahojené telo chcel dokonca otestovať počas zimných radovánok.

"Strašne rád jazdím na lyžiach alebo na doske, a hoci nám tento rok svätý Peter zoslal krásnu zimu, zákon schválnosti funguje geniálne a ono sa nesmelo," mrzelo herca, ktorý je zástancom prístupu, že keď človek spadne z koňa, musí naňho ihneď zase znovu naskočiť a prejsť sa. V tomto duchu sa tak Čenský postavil aj k jazde na bicykli. Nielen že na neho, len čo mu to zdravie opäť dovolilo, sadol znova. Herec dokonca už prešiel aj onú osudnú trasu, kde vlani havaroval. "Zišiel som aj to miesto, kde som si rozbil hubu, a iné ďalšie treky. Zatiaľ sa nebojím, zatiaľ to ide," pochválil sa herec. Tentokrát už ale Čenský išiel na svojom vlastnom bicykli, nie požičanom od kamaráta, ktorý sa mu vlani nepodarilo skrotiť.

Moderátorký pár v akcii: Adela Vinczeová s Viktorom si do bytu nasťahovali ženu bez domova!
Známa dvojica Adela Vinczeová (40), za slobodna Banášová, a jej manžel Viktor (30) otvorili svoje srdcia i dvere ľuďom v núdzi. Do svojho bytu nasťahovali ženu bez domova, píše portál Blesk. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Tibor Sipos