Heger nepresvedčil. Len 24 percent voličov si praje, aby jeho kabinet dovládol do konca
27 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Zdroj: www. postoj.sk


Prieskum agentúry Focus pre denník Postoj premiéra Eduarda Hegera, jeho vládu a celý koaličný štvorlístok nepoteší. Podpora od voličov je extrémne nízka.

Najnovší exkluzívny prieskum agentúry Focus pre konzervatívny denník Postoj potvrdil nelichotivý trend. Súčasnej vládnej koalícii nepomohla ani výmena na premiérskom poste. Po Matovičovi ani Heger ľudí presvedčiť nedokázal.
Zlá správa pre koalíciu, dobrá pre Slovensko

Podľa exkluzívneho prieskumu, ktorý pre Postoj uskutočnila agentúra Focus, len 24 percent, teda približne štvrtina voličov chce, aby Hegerova vláda vydržala do konca volebného obdobia. Takmer polovica voličov si naopak želá jej predčasný koniec.

Výskum sa uskutočnil 11. až 19. mája na vzorke 1008 respondentov.

Najnovší prieskum dáva Pellegriniho strane Hlas 17,8 percenta, Smer predbehol Oľano
RTVS zverejnila prieskum volebných preferencií agentúry Median. Výsledky prieskumu priniesli niekoľko prekvapení. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Peter Sulek


Otázka znela: Chceli by ste, aby vláda pod vedením Eduarda Hegera vydržala až do konca volebného obdobia?

Screenshot www.postoj.sk


V prípade regiónov má vláda najsilnejšiu podporu v Bratislavskom kraji, aj tu si však jej dovládnutie želá len tretina voličov. Najmenej ľudí ju podporuje v Nitrianskom a Banskobystrickom kraji.
Rozdelenie podľa krajov

Screenshot www.postoj.sk

Túto vládnú nechcú už ani vlastní

Najhoršou správou pre zostavu Eduarda Hegera je však najmä slabá podpora jeho vlády medzi voličmi troch ostatných koaličných strán.


Najnižšiu podporu má vláda, samozrejme, medzi voličmi strán Smer a Hlas. Jej fungovanie do konca volebného obdobia si želá len zanedbateľná časť voličov týchto strán. Naopak, dovládnutie vlády do konca si želá 82 percent voličov hnutia OĽaNO.

Čaputová potvrdila, že nie je prezidentkou všetkých, ale že je prezidentkou vládnej koalície, tvrdí Fico (VIDEO)
Prezidentka Zuzana Čaputová opäť spravila niečo, čím doslova rozohnila opozičných politikov. Jej krok, obrátiť sa s otázkou referenda na Ústavný súd, „pohol žlčou“ aj predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi. Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Keď sa na to pozrieme cez jednotlivé parlamentné bloky, tak v tom koaličnom (OĽaNO, Sme rodina, SaS, Za ľudí) si zotrvanie vlády do riadnych volieb želá 59,8 percenta voličov. V opozičnom bloku (Smer, Hlas, ĽSNS a Republika) má tento názor iba necelých 6 percent voličov.

Zaujímavým zistením je, že spomedzi voličov koaličných strán má vláda najnižšiu podporu u voličov Kollárovej Sme rodina. Len necelých 40 percent z nich chce, aby dovládla do riadnych volieb. Za jej predčasný koniec sa vyslovilo až 33 percent voličov tejto koaličnej strany.
Rozdelenie podľa politických strán

Screenshot www.postoj.sk

Ľudia toho už majú dosť

Voliči strán vládnej koalície sú už zo situácie v koalícii unavení. Ak budú turbulencie a konflikty v jej vnútri pokračovať, čomu zatiaľ všetko nasvedčuje, hrozí, že najmä v radoch troch menších vládnych strán bude významne rásť počet voličov s názorom, že najlepšie bude toto trápenie ukončiť.

Ostatné Slovensko si to myslí už veľmi dávno.

Ľuboš Blaha má sen o novom prezidentovi: "Handra" Čaputová vraj zradila Slovákov vždy keď mohla!
Opozičný poslanec Ľuboš Blaha na sociálnej sieti zverejnil príspevok, ktorý je mimoriadne ostrý aj na jeho pomery. Blaha zašiel až tak ďaleko, že prezidentku nazýva "handrou" a nepriamo ju viní zo smrti tisícov Slovákov! Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | René Skalný