Draxler: Ak chce Matovič zvýšiť u nás pôrodnosť, nech radšej niekam zmizne
27 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič sa ešte pred pár týždňami zamýšľal nad tým, ako u nás zvýšiť pôrodnosť. Jeho nápad zvýšiť detské prídavky na 200 eur neprešiel, a tak mu exminister školstva v statuse poradil inú verziu. Tá ale nášho financmajstra isto nezaujme.


Slovensko má problém, pretože jeho populácia starne a detí sa rodí málo. Na dôchodcov a ich dôchodky tak robí stále menej a menej ľudí, kým tých, ktorí si užívajú zaslúženej staroby je stále viac a viac. Exminister školstva Juraj Draxler v statuse odhalil, ako by sa mohla podariť zvýšiť u nás pôrodnosť. Pomôcť by tomu mohol aj šéf OĽaNO a minister financií Igor Matovič.

„Dovolím si pripomenúť, že pred časom Igor na nejakej zmätenej tlačovke kričal, že chce zvýšiť pôrodnosť zvýšením detských prídavkov na 200 eur. A že vraj čoskoro k tomu dodá detaily,“ začína Draxler svoj krátky status spomienkou na ideu nášho nového financmajstra. „Detaily stále nie sú. (Ako inak, typický Igor a jeho chaotické výkriky.) Ale zároveň by som chcel povedať, že Igor tej pôrodnosti najviac pomôže, keď už konečne niekam zmizne. Pretože priviesť deti do takejto spoločnosti, kde kraľuje práve on a jemu podobní, to jednoducho mnohým asi nie je veľmi po chuti,“ dodáva na samý záver Juraj Draxler.



Draxler: Na Slovensku je chaos, rozbroje a nevraživosť. Ako by mohli zvládnuť ďalšie tri roky?
Slovensko je opäť vo víre diania zaujímavých vecí na politickej scéne. Všimol si toho aj exminister a najnovšie i burič a kritik súčasnej vládnej koalície Juraj Draxler. V statuse na sociálnej sieti pospomínal niekoľko zaujímavých vecí, ktoré sa za... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik