Čína odmieta Bidenovo obvinenie: "Covid z laboratória neunikol, iba ak z amerického!"
27 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Peking reagoval na vyhlásenie amerického prezidenta Joe Bidena. Ten požiadal o hlbšiu sondu o pôvode Covid-19 tým, a prikláňa sa hypotéze, že koronavírus vyrobil človek. Čína odsúdila hypotézu „úniku z laboratória“ ako konšpiračnú teóriu a vyzvala na vyšetrovanie tajných amerických laboratórií po celom svete, informuje portál RT.


Konšpiračné teórie?

"V poslednej dobe niektorí ľudia hrajú starý trik politického humbuku o sledovaní pôvodu Covid-19 vo svete. Konšpiračné teórie o laboratórnom úniku sa vracajú na scénu,"  povedal hovorca čínskeho veľvyslanectva vo Washingtone, DC vo  vyhlásení v stredu večer.




Hovorca bez uvedenia mien uviedol, že „niektoré politické sily boli upriamené na politickú manipuláciu a hru o vine, pričom ignorovali naliehavú potrebu ich obyvateľov bojovať proti pandémii a medzinárodnému dopytu po spolupráci na tomto fronte“, čo „spôsobilo tragické straty mnohých životov.“

Čína požaduje medzinárodnú spoluprácu pri zisťovaní pôvodu látky Covid-19 „na základe rešpektovania faktov a vedy s cieľom lepšieho riešenia budúcich neočakávaných epidémií,“ uvádza sa vo vyhlásení. Politizácia spôsobí, že „bude ťažké nájsť pôvod vírusu“.

Facebook mení politiku: Povoľuje príspevky, ktoré hovoria o Covide „spôsobenom človekom“
Spoločnosť Facebook zmenila svoju politiku. Už nebude brániť uverejňovaniu príspevkov o tom, že koronavírus Covid-19 vznikol pričinením človeka, informuje Guardian. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


"Z pocitu zodpovednosti voči zdraviu ľudstva, Peking podporuje komplexnú štúdiu o všetkých skorých prípadoch Covid -19 a dôkladné vyšetrovanie niektorých utajovaných základní a biologických laboratórií po celom svete," uviedlo veľvyslanectvo, ktoré bude „úplné, transparentné a založené na dôkazoch“.
Vírus poslali do Číny Američania

Zatiaľ čo v USA sa bežne hovorí, že nový koronavírus sa prvýkrát objavil v čínskom meste Wuhan koncom roku 2019 - jedinou záhadou je, či sa preniesol zo zvierat na ľudí cez mokrý trh mesta, alebo náhodou unikol z Wuhanského inštitútu Virologické laboratórium. Čína odmietla obe teórie.

Putin: "Povinné očkovanie sa v žiadnom prípade zavádzať nebude"
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Na tlačovej konferencii v marci 2020 hovorca čínskeho ministerstva zahraničia namiesto toho podozrieval USA, že vírus vyvinuli v jednom zo svojich laboratórií na výrobu biologických zbraní a poslali ho do Číny počas vojenských hier vo Wuhane v októbri roku 2019.

Čínska vláda sa týchto poznámok nikdy nevzdala, namiesto toho uviedla, že teraz nastal čas „spojiť sa a bojovať proti vírusu namiesto vznášania obvinení a útokov proti sebe, čo nie je vôbec konštruktívne“.

Brusel zastavil očkovanie osôb do 40 rokov, dôvodom bola smrť ženy po očkovaní jednou z vakcín
Belgická televízna stanica RTBF v stredu uviedla, že Belgické úrady sa rozhodli pozastaviť očkovanie osôb mladších ako 41 rokov. Dôvodom je úmrtie pacientky po zaočkovaní vakcínou od spoločnosti Johnson & Johnson (J&J), píše portál... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Diana Zaťková