V strane Za ľudí vypukla vojna. Remišovej krídlo obviňuje Kolíkovú z porušenia stanov
26 | 05 | 2021 I Petra Demková

Konflikt v strane Za ľudí sa ďalej vyostruje. „Časť strany, ktorá podporuje Máriu Kolíkovú, žiada zvolanie mimoriadneho snemu a odvolanie terajšej predsedníčky Veroniky Remišovej. Druhá časť strany, ktorá podporuje Remišovú, zasa robí všetko preto, aby sa snem nekonal,“ informuje denník Pravda.



Boli hrubým spôsobom porušené stanovy

„Predsedníctvo strany zatiaľ konanie snemu neodhlasovalo. Pokus o jeho vyvolanie cez krajské organizácie tiež v tejto chvíli nevychádza,“ informuje Pravda. Viac svetla do toho, čo sa v strane deje, prinieslo vyhlásenie krajského predsedu Za ľudí, Dušana Veliča. Ten v utorok tesne pred polnocou poslal médiám stanovisko, v ktorom tvrdí, že pri „organizácii stretnutia bratislavského krajského predsedníctva strany Za ľudí Márie Kolíkovej, vedenom predsedom bratislavského kraja a štátnym tajomníkom ministerstva spravodlivosti Michalom Luciakom, boli hrubým spôsobom porušené stanovy strany a základné princípy, na ktorých strana vznikla“.

Bývalá ministerka spravodlivosti Katarína Tóthová: Kolíková je absolútne neschopná.
Spoluautorka Ústavy SR, prof. JUDr. Katarína Tóthová, DrSc., sa pustila do Márie Kolíkovej. Okrem iného ju skritizovala za jej reakciu na úmrtie generála Lučanského. „Jej stanovisko je dôkazom absolútnej nízkej odbornej úrovne, ako aj ľudských... Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Petra Demková

Špinavé hry Márie Kolíkovej

Velič je zároveň aj štátnym tajomníkom na Remišovej ministerstve. Tvrdí, že Kolíkovej skupina „zaslala pozvánky len niektorým členom krajského predsedníctva, pričom vynechala viacerých členov, ktorí ju nepodporujú“. Podľa neho však prišli aj nepozvaní členovia krajského predsedníctva, no organizátori odmietli uznať ich hlasy. „Pri započítaní všetkých hlasov prítomných členov krajského predsedníctva by skupina Márie Kolíkovej pre svoj návrh na zvolanie snemu nezískala podporu,“ dodal Velič v oficiálnom vyhlásení, ako informuje Pravda.
Problémy strany Za ľudí

Strana Za ľudí sa už od volieb zmieta vo veľkých problémoch. Strana sa do parlamentu dostala len tesne. Zakladateľ strany, Andrej Kiska, sa stiahol z politického života hneď po voľbách. Nasledoval boj o predsednícke kreslo, ktorý aj s podporou otca zakladateľa vyhrala práve Veronika Remišová. Jej protikandidát, Miroslav Kollár, už dokonca vystúpil zo strany a neskôr prestúpil do strany SPOLU. Pred niekoľkými dňami stranu opustila ďalšia tvár, lekárka A. Letanovská. Dôvodom bola V. Remišová, najmä jej neschopnosť zastať sa ministerky Kolíkovej.

Kollár a Kolíková vo väzení v Žiline. Kollára chytala depresia, Kolíková potrebuje milióny
Stavom väzníc na Slovensku sa Kollár začal zaoberať už vlani na jeseň. Kolíkovú požiadal, aby začali v rámci Trestného zákona riešiť aj tieto veci. Spúšťačom bola smrť generála Lučanského. S Máriou Kolíkovou navštívili Ústav na výkon väzby a trestu... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová