Ďalší konflikt! Na Facebooku sa do seba pustili novinár Arpád Soltész a Igor Matovič
26 | 05 | 2021 I Petra Demková

Spriaznené duše z nedávnej minulosti, Soltész a Matovič, ktoré išli spolu budovať „slušné Slovensko“, si dnes nevedia prísť na meno. „Perfídny luhár,“ napísal o Matovičovi Soltész. Matovič napísal, že ide z novinára „blejt“.  



Matovič rád rozohráva konflikty na sociálnej sieti

Konflikt začal Igor Matovič. Na Facebook napísal o košickom novinárovi uštipačný status. „Keď ste správne “progresívny” novinár, môžete “žartovať” o strieľaní nepohodlných novinárov á la Kočner bez toho, aby sa nad tým čo i len pozastavila iná novinárska správne “degresívna” duša. Du ven blejt, velebnosti,“ napísal minister financií.

Matovič týmto príspevkom reagoval na článok z Denníku Štandard: „Bývalý šéf Kuciakovho investigatívneho centra žartuje o strieľaní novinára“, ktorý k svojej poznámke aj pripojil. Článok je o slovách Soltésza. Ten dal na sociálnu sieť narážku o strieľaní nepohodlných novinárov.

Arpád Soltész: A čo keď na tom tajnom stretnutí neriešili Pčolinského, ale Matoviča?
„Jedna zo zásad investigatívnej žurnalistiky hovorí, že za každým podozrivým javom treba najprv hľadať obyčajnú ľudskú hlúposť, a až keby sa tam žiadna nenašla, konšpiráciu,“ napísal Soltész a vyzval diskutujúcich, aby napísali vlastnú konšpiračnú... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Petra Demková

O čom bol článok, ktorý zdieľal Matovič?

V článku Štandardu sa písalo aj toto: „Arpád Soltész na svojom verejnom profile na Facebooku následne s komunitou žartoval o tom, ako treba autora textu, teda mňa „vakcinovať“, čiže zastreliť. „Vakcína na terminálnu stupiditu existuje, vyrába sa s účinnou látkou od 5,56 az po 12,7 mm, ale žijeme v demokratickej spoločnosti, kde majú všetci právo vyjadriť svoj názor, akokoľvek dr…nutý, bez toho, aby bol zaočkovaný. To sa robí v krajinách, ktoré títo blbci adorujú,“ otvoril diskutér tému naznačujúcu konečné riešenie otázky konzervatívnych novinárov, na čo sa strhlo najdlhšie diskusné vlákno pod Soltészovým statusom. Soltész dal pod tento status lajk,“ napísal novinár Denníka Štandard.
Jednota Matoviča a novinárov je naštrbená

Matovič si teda kopol do Soltésza, s ktorým bol pred voľbami na jednej lodi a s ktorým spoločne chceli budovať „slušné Slovensko“. Dôvodom bude fakt, že Soltész si na adresu Igora Matoviča, od jeho prevzatia moci, už niekoľkokrát neodpustil drsnú kritiku.

Reakcia novinára Soltésza na Matovičov príspevok na seba tiež nenechala dlho čakať. Reagoval len v krátkosti. Napísal: „Perfídni luhári sa vždy nájdu, aj sa vždy navzájom podporia.“
V čom vlastne Matovič a Denník Štandard klamal?

To, v čom je status Matoviča, či informácia z článku klamstvom, však Soltész nevysvetlil... Skôr to vyzerá tak, že to novinár TV JOJ s komentárom o novinároch „prepískol“ a dnes sa už k svojmu vtipu nehlási.

Vyhráža sa Soltész bývalému kolegovi smrťou? Konzervatívnych novinárov navrhuje "očkovať" olovom!
Arpád Soltész na sociálnej sieti vtipkuje o vraždení konzervatívnych novinárov. Paradoxom je, že práve bývalý funkcionár Kuciakovho investigatívneho centra, svojmu bývalému kolegovi z brandže verejne posiela odkazy, plné narážok na strelné zbrane.... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | René Skalný