Princ Harry prezradil, prečo bral drogy a prečo sa história v súvislosti s princeznou Dianou opakuje
25 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Nová dokumentárna séria Apple, ktorej produkcie sa zhostili princ Harry a moderátorka Oprah, sa zaoberá mnohými psychickými problémami. Vojvoda zo Sussexu sa rozhodol odhaliť  súkromie. Prehovoril o pití a drogách, v ktorých hľadal útechu, píše portál Šíp. 

Matkina smrť ho úplne zničila. Dospievanie za múrmi Buckinghamského paláca jeho psychike zrovna nepomohlo. Postupom času sa princ Harry stále viac prepadal do úzkostí a depresií. Mnohí si pamätajú množstvo bujarých večierkov, na ktorých sa Harry zúčastnil a z ktorých vznikli známe poburujúce fotografie objavujúce sa dodnes v mnohých článkoch a videách. Verejnosť mala princa Harryho za rebela, ktorý nedbá na kráľovský protokol. V jeho hlavne však panoval obrovský zmätok.
Všetko sa začalo smrťou matky

Smrť princeznej Diany, matky princov Harryho a Williama, bola celosvetovou tragédiou. Najvážnejší vplyv podobe psychických problémov mala na Harryho. Najťažší pre neho bol moment, keď musel s bratom, otcom a dedkom kráčať za rakvou matky. "Pripadal som si, ako by som ani nebol vo svojom tele. Len som išiel, robil som presne to, čo sa odo mňa očakávalo a ukazoval presne takú emóciu, akú ukazovali všetci ostatní," uviedol princ Harry.

Tento incident tiež stojí za Harryho nenávisťou k paparazzom. "Bol som tak naštvaný, že sa jej to stalo, a tiež preto, že som sa nedočkal žiadnej spravodlivosti. Tí ľudia ju prenasledovali a fotili si ju, ako umiera. Keď dnes počujem zvuk fotoaparátu a vidím blesk, vrie to vo mne," prezradil vojvoda. Aj dnes, v tridsiatich šiestich rokoch je pre neho náročné vracať sa do Londýna, pretože cíti veľké napätie.

Meghan rozzúrila Britov kvôli pohrebu princa Philipa: Vtedy to šlo, a teraz nie?!
14 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Alkohol a drogy

Neustále emočné vypätie nakoniec viedlo tam, kam v mnohých prípadoch bežne vedie. K alkoholu a drogám. "Pil som, bral drogy, robil som skrátka všetko preto, aby som v sebe tie pocity potlačil. Bol som schopný za jeden večer vypiť to, čo normálne pijani vypijú za týždeň. Avšak nepil som preto, že by som si to užíval, ale preto, aby som niečo zamaskoval," priznal princ Harry otvorene.
Opakuje sa história?

Vojvoda mal na záver výstupu obrovský strach z toho, aby jeho manželku nestretol rovnaký osud ako pred viac ako dvadsiatimi rokmi jeho matku. "Moju matku priviedli k smrti, keď randila s niekým, kto nemal bielu farbu pleti. A pozrite sa, čo sa deje teraz. Myslíte si, že sa história opakuje? Oni neprestanú, pokiaľ nebude mŕtva,“ uviedol vojvoda zo Sussexu.

Kráľovský palác sa prvýkrát vyjadril ku kontroverznému rozhovoru Harryho a Meghan
Po rozhovore vojvodkyne Meghan a princa Harryho s moderátorkou Oprah Winfreyovou, v ktorom zazneli závažné obvinenia, sa čakalo na reakciu britskej kráľovskej rodiny. Buckinghamský zverejnil v utorok oficiálne vyhlásenie, píše iDnes. Čítať ďalej
10 | 03 | 2021 | Timotej Dudka