Odkaz pre „zodpovedných“, ktorí sa dajú očkovať: Zabudli ste na rešpekt k inému názoru
25 | 05 | 2021 I Petra Demková

Na internete sa objavila zaujímavá úvaha anonyma. Tí, čo sa chcú očkovať, sa prezentujú ako zodpovední. Podľa autora úplne zabudli na rešpekt k inému názoru. „Zabudli ste na elementárnu slušnosť, na právo na súkromie, na ľudskú integritu, na kultivovaný dialóg, na to, že nežijeme (údajne) v totalite,“ odkázal.  


 Autor začína rozprávaním o sebe.
Zdravý životný štýl

„Celý život nefajčím, alkohol pijem príležitostne, dôsledne separujem a nabádam k tomu svoje okolie. Nemám auto, chodím na bajku alebo využívam hromadnú prepravu. K prírode/planéte sa správam s maximálnou úctou a rešpektom a robím, čo viem na jej záchranu. Nekonzumujem mäso s malými výnimkami osem rokov. Podporujem lokálne produkty a výrobcov. Opravujem, čo sa dá alebo hľadám nové využitie. Neobjednávam si nepotrebné veci z Číny a nekupujem nové handry každý mesiac,“ začína úvahu autor.

Gabriela Kajtárová z Markízy: Nedáš sa očkovať? Si vrchol sprostoty!
„Mať možnosť očkovať sa a nejsť je pre mňa korunou slobody. A ľudskej sprostoty zároveň. Áno, je to každého slobodné rozhodnutie. Rozhodnutie byť v tejto spoločnosti čiernym pasažierom. Nastúpiť na vlak, ktorý platíme my ostatní kolektívnou... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Petra Demková


Pokračuje opisom svojho životného štýlu: „Šetríme vodou, elektrinou aj teplom. Záleží mi a starám sa o svoje okolie/komunitu. Podávam pomocnú ruku a aktívne poskytujem svoje schopnosti. Celý kariérny život pracujem na ochranu kultúrneho dedičstva. Roky sa venujem rozvoju osobnosti. Pravidelne cvičím, rád fyzicky pracujem alebo chodím po horách. Keď si to obdobie vyžaduj,e beriem kvalitné vitamíny, chodím do sauny,“ pokračuje autor.
Dnes som však za „nezodpovedného“

„Napriek tomu som podľa súčasnej spoločenskej paradigmy a politickej doktríny ´nezodpovedný´ (dokonca nebezpečný). Lebo v súčasnosti nezvažujem očkovanie proti Covid-19, a to ani pre svoje dieťa,“ píše ďalej.

„Za túto ´nezodpovednosť´ budem systémom patrične potrestaný a ociachovaný a majoritou spoločnosti odsúdený. Lebo vakcinácia proti chorobe, ktorej najčastejším symptómom je zdravie (čím nepopieram úmrtia a tobôž sa nechcem dotknúť pozostalých, je to proste štatistický fakt), je tak nevyhnutná pre naše prežitie, že nás musia vydierať obmedzením slobody (napriek tomu, že nikoho ani len nenapadne skúmať prirodzenú imunitu, prítomnosť protilátok, ktoré ani očkovaní nemusia mať),“ upozornil anonym.
Módny trend identifikovania sa so skupinou „rozumných a zodpovedných“

„A to už nehovorím o šialenom rozdeľovaní ľudí, spoločenskom tlaku a bizarnom módnom trende radikálne sa identifikovať so skupinou ´rozumných´ a ´zodpovedných´, ktorí sa musia fotiť s ihlou v ramene a preafektovane stierať takzvaných konšpirátorov. Teda všetkých, ktorí akosi dospeli k iným východiskám a odpovediam ako oni sami,“ pokračuje autor príspevku.

Na Slovensku sa začne očkovať ruskou vakcínou Sputnik V od 1. júna, potvrdil Heger
Od 1. júna sa na Slovensku začne očkovať ruskou vakcínou Sputnik V. Čaká sa už len na online objednávací systém. Informoval o tom v pondelok na tlačovom brífingu premiér Eduard Heger. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Očkovaní zo seba robia hrdinov

„A títo istí ´zodpovední´ vakcinační hrdinovia (lebo veď to robia hlavne pre ostatných a až potom pre seba) často neboli zodpovední k svojmu telu ani svojmu okoliu doteraz nikdy vo svojom živote (len si porovnajte koľko percent ľudí umiera kvôli alkoholu, cigaretám či prepchávaniu sa chujovinami na srdcovocievne choroby, rakovinu, nadváhu). Samozrejme, nepíšem o všetkých,“ upozornil autor.
Zabudli ste na rešpekt k názorom iných

„Pôvodne som vôbec nemal nutkanie zdieľať svoje rozhodnutie a už vôbec sa mi nechce vymenúvať jeho dôvody, ale vyprovokovali ste ma k tomu vy. Vy, ktorí ste zabudli na rešpekt k iným (názorom, postojom, rozhodnutiam, životom, cestám), na elementárnu slušnosť, na právo na súkromie, na ľudskú integritu, na kultivovaný dialóg, na to že nežijeme (údajne) v totalite. A pričasto aj na skutočnú zodpovednosť, ktorú je potrebné prejavovať každý deň v každom ohľade. Aj keď tichá, často nesmierne náročná a nikto ju nepropaguje,“ nastavuje pokrytcom zrkadlo autor.
Desím sa toho, čo urobíte s nami nezodpovednými

„Len sa desím toho, čo urobíte s nami ´nezodpovednými´ vy elity a všetci, čo ste boli bezrizikoví a ´obetovali´ sa v mene ostatných, ak sa vám nepodarí plán s ´kolektívnou imunitou´...“ ukončil anonym príspevok.

„Stav strachu.“ Nová kniha odhaľuje ako tím psychokratov stupňuje strach z Covidu, aby mal kontrolu nad verejnosťou
Názor Damiana Wilsona (Russia Today) Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková