Becík: Vzdialili ste sa od bežných občanov, lebo vás zaujímavú iba vaše super kšefty! (VIDEO)
25 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik
Starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík sa opäť prejavil ako kritik vlády. Podľa neho robí veľmi málo pre Slovákov. O to viac si však niektorí jej členovia zvyšujú stav na svojich kontách. A to v čase, keď v obchodoch rastú ceny výraznejšie ako po iné roky.

Ľudia podľa Becíka stále viac pociťujú, že si za voje peniaze môžu kúpiť menej. V statuse a vo videu na sociálnej sieti vytýka vláde, že robí veľmi málo pre to, aby sa chudoba neprehlbovala. Zároveň nabáda, aby prijala opatrenia na zvyšovanie zamestnanosti.
Začnite konečne plniť to, čo ste nasľubovali

"Trpký scenár inflácie sa napĺňa do poslednej bodky. Už je a bude ešte aj drahšie. Občania si z výplaty či dôchodku každým dňom budú môcť kúpiť menej a menej. Chudoba sa začne logicky len a len prehlbovať," oznamuje na úvod statusu Becík. Vyzýva politikov aby si začali konečne robiť svoju prácu.

„Občanov prestáva zaujímať váš neustály boj, v ktorom ste už za rok celému svetu dokázali, akí ste amatéri. A to vo všetkom, čo robíte, lebo na to nemáte ani odborne, ani skúsenostne a dokonca ani ľudsky,“ oznamuje starosta Dvorov nad Žitavou. Žiada politikov, aby prestali myslieť na svoje kšefty a začali konečne plnič, čo sľúbili, teda pracovať v prospech občanov. „Robte opatrenia, aby sa zachovala a zvýšila zamestnanosť. Aby sa zamestnávatelia mohli na trhu udržať či dokonca expandovať. Robte veľké projekty, ktoré naštartujú ekonomiku,“ končí status k videu Becík.

Becík: Vždy sme boli poľnohospodárskou krajinou. Dnes chodia ľudia z vidieka robiť skoro zadarmo do závodov
Starosta Branislav Becík bol hosťom televízie Slovan. S Martinou Šimkovičovou hovoril o problematike poľnohospodárstva. Minister Mičovský podľa neho neurobil pre zlepšenie situácie slovenských farmárov nič. „Ak sa nič nezmení, nášmu... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Petra Demková

Ceny narástli za posledný rok oveľa viac, než sme boli zvyknutí

„Ceny čohokoľvek narástli za posledný rok oveľa viac, než sme boli zvyknutí z posledných rokov. Zažívame veľkú infláciu. Masívne nám zdraželi potraviny, zdražel benzín, automobily, nehnuteľnosti, stavebný materiál, práca, no jednoducho všetko,“ konštatuje vo videu Becík. Podľa neho tento jav rapídnejšieho zdražovania už vo a na Slovensku je iba čiastočne zapríčinené koronou.

„Spôsobené je to najmä panikou a špekuláciami bánk a investorov. Dokonca aj Warren Buffett, jeden z najúspešnejších svetových investorov, nedávno vyhlásil, že svet čaká značná inflácia a prudký nárast cien. Tým pádom bude viac chudoby. Tento celosvetový jav iba prehĺbi priepasť medzi chudobnými a bohatými,“ hovorí Becík.

Becík: Pri Igorovi Matovičovi začínam mať strach, čo bude s našou krajinou (VIDEO)
Avizované, aj keď Matovičom nepotvrdené, zvýšenie DPH na 25% nechápe ani starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík. Kritik šéfa OĽaNO vo videu opäť varuje pred jeho krokom, ktorý by znamenal ešte väčšie zhoršenie životnej úrovne Slovákov ako je... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Na Slovensku sa začne prehlbovať chudoba

„Rozumiem tomu, že naši politici nie sú takí lumeni, aby zvrátili trend celosvetového zvyšovania cien. To by sme asi od nich čakali márne. Je však normálne očakávať od vlády, že aspoň jeden z ich super drahých ministrov, štátnych tajomníkov alebo iných poradcov si uvedomí, že všade vo svete, a teda aj u nás na Slovensku, bude aj naďalej narastať inflácia. Teda ceny všetkého pôjdu nahor. A tak z výplaty alebo dôchodku si budú môcť naši občania kúpiť menej a menej, čím sa do značnej miery aj u nás začne prehlbovať chudoba,“ prízvukuje sociálne cítiaci Becík.
Vláda si lieta vysoko v obláčikoch

„Pred národom to neschováte tak, ako sa snažíte zahladiť všetky vaše kauzy. Vzdialili ste sa od bežných občanov a lietate zaslepení niekde vysoko v obláčikoch, lebo vás zaujímavú iba vaše super kšefty. Veď napríklad štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Kamil Szasz, ktorý má 20 testovacích centier, za ktoré zinkasuje 300 až 500 tisíc eur mesačne. Rodina ministerky Kolíkovej získala viac ako milión na štátnych zákazkách a malá firmička z Matovičovej rodnej Trnavy zinkasovala za nezmyselné testy desiatky miliónov eur. A mohol by som takto pokračovať ešte dlho,“ hovorí nahnevaný starosta Dvorov nad Žitavou.


Na Slovensku je veľa šikovných ľudí, veľa podnikateľov a živnostníkov

„Skúste, vážení štátni predstavitelia, na chvíľku nemyslieť na vlastné kšefty a sústreďte sa na pomoc občanom Slovenska. Podporte podnikateľov, aby oni podporili zamestnanosť, aby ľudia mohli pracovať, lebo len takouto formou nasýtia svoje rodiny. Uvedomte si, že na Slovensku je veľa šikovných ľudí, veľa podnikateľov a živnostníkov, ktorí by privítali štátnu dotáciu alebo pôžičku. A pokojne aj za podmienky, že musia udržať alebo zvýšiť zamestnanosť,“ hovorí na konci videa Branislav Becík,.

Považuje za potrebné investovať aj do vedy a výskumu, aby bolo Slovensko ešte viac konkurencieschopné na medzinárodnom poli.

Táto vláda je synonymom amaterizmu, arogancie a psychopatického testovania utrápených ľudí, tvrdí Becík
Opozícia včera priniesla do prezidentského paláca takmer 600-tisíc podpisov za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Podľa Branislava Becíka tento „Hlas ľudu – Hlas Boží“ by mala Zuzana Čaputová vyslyšať a umožniť ľuďom napraviť to, čo pri... Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik