Pellegrini: Overte si 20 miliónov pre SIS a či to nepotvrdzuje kšeft Matoviča a Hegera
24 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini reagoval na udalosti, ktoré sa týkajú stretnutia vysokých vládnych predstaviteľov na pôde SIS. Vyzýval novinárov, aby si overili, či mala SIS navýšený minulý rok rozpočet o takmer 20 miliónov eur. A nech sa zaujímajú o to, či to nebol kšeft Matoviča a Hegera. Tlačovú konferenciu začal otázkou - Kto vládne na Slovensku?

Upozornil, že je predsedom strany Hlas, ale nesmú zabúdať na fakt, že dva roky bol predsedom vlády. Viem, čo znamená byť prijímateľom utajovanej skutočnosti. Aj to, ako sa s utajovanými skutočnosťami narába. Informoval, že absolvoval aj najprísnejšiu bezpečnostnú previerku NBÚ.
Heger sedí na stoličke dva mesiace a veľmi sa bojí

Peter Pellegrini považuje za vrchol drzosti, že ho poučuje človek, ktorý sedí na premiérskej stoličke dva mesiace. Podľa neho Heger nezvládol ani to, že sa premiérom stal. Vytýka mu drzosť a aroganciu, s akou označuje Hlas za politické krídlo organizovaného zločinu.

Heger sa podľa Pellegriniho bojí výpovede niektorého z kajúcnikov. A je podľa neho súčasťou obchodu v rámci ktorého mal byť jeden z kajúcnikov umiestnený do SIS. Dokonca s prísľubom financií pre SIS.

Čo presne znamená rozruch okolo kolúznej väzby?
24 | 05 | 2021 | Gabriel Matta

Hlas očakáva, že budú informovať o obsahu stretnutia. Toľko, koľko je možné

Hlas-SD žiada Eduarda Hegera aj ostatných, aby sa otvorila mimoriadna schôdza NR SR. Tam sa chcú pýtať na stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v budove SIS.
Deštrukcia štátu v priamom prenose

Situáciu na Slovensku prirovnal k situácii v Rumunsku, kde bol na návšteve. Rumunsko sa považovalo za krajinu na prvom mieste v boji proti korupcii. Zatvárali tisíce ľudí. Až kým sa silové zložky nedali dokopy. Pellegrini varuje pred podobným scenárom. Pretože v takom prípade budú silové zložky bojovať, proti komu chcú a ochraňovať iba, koho chcú. Ovládnu podľa jeho slov krajinu.
Očakáva odpovede aj iných

Pellegrinimu chýbajú reakcie ďalších, ktorí na stretnutí boli. Chce vedieť, ako naložia s informáciami, ktoré dostali Zuzana Čaputová, Boris Kollár aj ďalší účastníci sedenia.

Expremiér informoval o SMS správach, ktoré kolujú medzi verejnosťou. Sú to údajne fotografie správ, ktoré si posielali medzi sebou policajti, vyšetrovatelia. Dávali si v nich pokyny, kto sa na čo má pýtať, pokyny kto ako má vypovedať. Kto koho má alebo nemá spomínať. Obsah týchto správ podľa neho potvrdzuje, že na stretnutí sa hovorilo o závažných veciach, ktoré, ak vyplávajú na povrch, tak bude problém. Heger sa ich podľa neho snaží ututlať, pretože keď sú pravdivé, tak poukazujú na rozklad štátu.

Tomáš Szalay: Ďalší trapas ministerstva zdravotníctva. Nevedia nič poriadne urobiť!
Ďalší trapas ministerstva zdravotníctva. Nevedia nič poriadne urobiť! Tomáš Szalay si vyskúšal, aké to je dostať sa cez ministerstvo zdravotníctva k základnej informácii. Čakal na infolinke 17 minút, aby sa nedozvedel nič. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Petra Demková

Je to boj silových zložiek o moc

Podľa neho je ohrozené ústavné zriadenie SIS. Zodpovední sú Matovič a Heger. Vybavujú sa politické účty, očista sa nekoná. Silové zložky bojujú o moc. Pellegrini poukazuje na zodpovednosť Matoviča a Hegera. Na špinavý obchod s jedným človekom, za ktorý sľúbili peniaze SIS. Celé ich konanie smeruje k manipulácii. A aby mal Heger alibi, zaplietol do toho aj Zuzanu Čaputovú a Borisa Kollára.
Nejde o bezpečnosť štátu. Heger sa nemá čo stretávať so šéfom SIS

Podľa Pellegriniho na stretnutí nešlo o bezpečnosť štátu. Ak by to tak bolo, museli by byť prítomní aj ďalší. Z Vojenského spravodajstva, sle aj šéf NBÚ. Premiér sa podľa neho nemá čo stretávať so šéfom SIS.
Matovič v priamom prenose vyzradil utajovanú skutočnosť

Matovič podľa Pellegriniho v priamom prenose vyhlásil, že Makó išiel do SIS. Je to podľa neho vyzradenie utajovanej skutočnosti. Vyzradil identitu príslušníka tajnej služby. A kým u Zuriana vyvaľujú dvere, aj keď vedia, že nie je doma, pri Matovičovi sa nič nedeje.
Pellegrini odmieta obvinenia Hegera

Pellegrini uviedol, že odmieta obvinenia Hegera o tom, že opozícia zastrašuje orgány činné v trestnom konaní. Nikdy tak podľa jeho slov nerobili a nebudú robiť. Ozvali sa, pretože sa deje krivda a nemôžu byť ticho.

Hlas vyzýva k otvoreniu mimoriadnej schôdze NR SR. To, čo sa deje sa podľa nich týka každého občana.

Stratený Mikuš dlhuje Matovičovmu rezortu historických 16,5 milióna eur
24 | 05 | 2021 | Tibor Sipos