Mikulec zašveholil: Dôvera ľudí v spravodlivosť rastie. Tlačovky Hlasu a Smeru sú maskovaným strachom
24 | 05 | 2021 I Petra Demková

Minister vnútra Roman Mikulec namiesto toho, aby začal intenzívne verejnosti vysvetľovať kauzy vlády ktorej je súčasťou, reaguje starou obohranou pesničkou. Fico a Pellegrini sa len boja, pretože polícia „pracuje“. Mikulec je presvedčený, že ľudia vláde dôverujú.



Len maskovaný strach Smeru a Hlasu...

Mikulec začína príspevok na sociálnej sieti ironickým: „ďakujeme!“ Vyjadrenia opozície v posledných dňoch vníma ako pochvalu polície. „Obsiahle tlačové besedy politických strán Smer a Smer 2, pardon, Hlas, sú len maskovaným strachom a snahou vyvolať pochybnosti v spoločnosti. Pretože ak sa takíto ľudia sťažujú na našu prácu a prácu polície, Slovensko je naozaj na dobrej ceste,“ pochválil sa minister vnútra.

Advokáti vyzývajú na okamžité prešetrenie ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov. Takéto postupy sú neprípustné!
Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ) a JUDr. Martin Ribár vyzývajú komeptentných na okamžité prešetrenie ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov. Žiadajú od upustenia od podobných postupov v praxi orgánov činných v trestnom konaní (OČTK), uvádza sa... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Nedôvera? Áno, ale nie voči nám

„Áno, u ľudí vidíme nárast nedôvery, ale presne v politikov predošlej generácie, ktorí za sebou zanechali rozkradnutý a zdevastovaný štát. Štát, kde sa spravodlivosť ohýbala pod obálkami plnými peňazí a niekoľko vyvolených sa na istý čas cítilo nedotknuteľne. Naopak, dôvera ľudí v spravodlivosť zase môže rásť a rastie,“ myslí si Mikulec.
Hlas a Smer potrebujú predčasné voľby

Minister vnútra Mikulec neposkytol ani jediný argument proti tvrdeniam opozície. „Absolútne rozumiem, že sa teraz musí pánom Ficovi a aj Pellegrinimu s ich partiami veľmi ťažko spávať. Systém sa rozpadol, obvinení sa priznávajú rad za radom a odkrývajú šialené pozadie mafiánskych praktík pod krídlami strany Smer, dnes strany Smer a Hlas. Jedine, čo ich môže teoreticky zachrániť, sú predčasne voľby a inštalácia nových ´našich ľudí´, ktorí by sa pokúsili zvrátiť proces spravodlivosti,“ vysvetľuje dianie minister.

Mikulec nevysvetlil rozpor svojich tvrdení. Ak ľudia nedôverujú Smeru a Hlasu, nie je potom jasné, ako by mohli vyhrať voľby, ktoré by ich mali podľa jeho slov zachrániť.

„Zvolávajú tlačovky, kde zúfalo hovoria o systéme likvidácie opozície. Dokážu vykonšpirovať také príbehy a scenáre, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani zamestnanci trolích fariem,“ spochybňuje tvrdenia opozície Roman Mikulec, bez jediného argumentu.
Policajti presne vedia, čo majú robiť

Podľa neho polícia vie čo má robiť a koná. „Ale pochybovačov musím sklamať. Nepomôže ani zastrašovanie policajtov, pretože tí presne vedia, čo majú zo zákona robiť. Nepotrebujú na to politický diktát, ako to ešte donedávna bolo. Policajti totiž za predošlého vedenia museli poznať v prvom rade odpoveď na otázku, či existuje vôľa vyšetrovať niektoré delikty. Táto autocenzúra sa skončila! Ľudia nezabúdajú a sladkými rečami v drahom obleku ich už nikto neobalamutí,“ ukončil rozporuplný, nelogický a nepresvedčivý príspevok na sociálnej sieti minister vnútra.

MIMORIADNA SPRÁVA: Žilinka zobral prokuratúre prípady Zuriana a Kaľavského (OPRAVA)
Generálny prokurátor Žilinka informoval na sociálnej sieti o prevzatí dozoru nad prípadmi Zuriana a Kaľavského. Dozor pôvodne vykonávala špeciálna prokurátora, ktorej šéfuje Lipšic. Dozor vykonávala Krajská prokuratúra v Bratislave (oprava 24. 5.... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Peter Sulek