Harabin: To, čo sa udialo v centrále SIS, je šokujúce, nehorázne a škandalózne (VIDEO)
24 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Tajné stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov s niektorými ministrami, najvyššími prokurátormi a šéfmi polície vyvoláva stále otázniky. Hlavou nad tým krúti aj bývalý minister spravodlivosti a exšéf najvyššieho súdu Štefan Harabin. Podľa neho ide o rozklad právneho štátu.


Harabin si tiež myslí, že Čaputová, Kolíková a Žilinka sa asi účasťou v centrále SIS stali súčasťou organizovanej zločineckej skupiny, ktorá ma za cieľ mariť nezávislé vyšetrovanie. Píše o tom nielen v krátkom statuse, ale podrobne to rozoberá aj v priloženom videu. Spomínaj i situáciu okolo exšéfa NAKA Zuriana či „čachre-machre“ Matoviča v súvislosti s kajúcnikom Makóom alebo okolo exriaditeľa SIS Pčolinského.



Rokovať mali na úrovni Bezpečnostnej rady SR

„Podľa čl. 2 ods. 2 ústavy môžu štátne orgány konať iba na základe ústavy, v jej medziach, v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon. Každá štátna inštitúcia má dôsledne plniť svoje povinnosti vymedzené zákonom,“ hovorí Harabin.

Dodáva, že štatutári týchto inštitúcií nemajú v žiadnom zákone umožnené, aby osobitnými schôdzkami utajenými pred verejnosťou navzájom spolupracovali pri plnení zákonných povinností. „Platforma na stretnutie ústavných činiteľov v otázkach bezpečnosti štátu je Bezpečnostná rada Slovenskej republiky,“ konštatuje exminister. Tvrdí, že atypická, neštandardná a zjavne neústavná prax na úrovni najvyšších štátnych orgánov sa začala už za vlád Roberta Fica.

Jozef Šátek: Účastníci stretnutia na SIS konali nad rámec svojich ústavných a zákonných kompetencií
Ďalším dôkazom toho, akým spôsobom si aktuálna moc na Slovensku ctí ústavu, zákony, vrátane toho kompetenčného, je už niekoľko dní medializované stretnutie vyvolených na pôde SIS. "Už samotné rokovanie „ústavného kolégia“ na „pôde SIS“ vytvára... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Neústavná prax na úrovni najvyšších štátnych orgánov sa začala už v roku 2016

„V decembri roku 2016 zmluvou o spolupráci medzi najvyšším súdom a SIS, ktorú uzavreli Švecová a Šafárik, a potom, praktickou spoluprácou ústavného súdu a SIS pokračovala medzi Pčolinským a Fiačanom v máji 2020 pri výrobe diskreditačných materiálov na sudcu Mamojku,“ spája isté súvislosti Harabin.

Vzápätí sa vracia k meritu. Teda tajnému stretnutiu, ktoré vraj inicioval premiér Heger po tom, ako dostal informácie zo SIS o manipulovaní vyšetrovaní. Opakovane o tom hovorí aj strana Sme rodina. „Tvrdia, že bývalý riaditeľ SIS odhalil komplot v polícii, a preto sa mu NAKA pomstila zatknutím,“ uvádza vo videu bývalý predseda najvyššieho súdu.

Zajac o porade v SIS: Chystajú sa zavrieť nejakého významného politika? V pondelok sa dozvieme...
Bývalý minister zdravotníctva Rudolf Zajac sa rozpísal na sociálnej sieti. A na margo stretnutia za zatvorenými dverami v SIS sa jednoznačný názor. "Do pondelka už budeme vedieť všetko, aj keď sme tam neboli," myslí si exminister. Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Beňa pod zámienkou služobných povinností ťahal zo Zuriana informácie

Harabin pripomína aj to, že policajná inšpekcia zadržala šéfa bratislavskej operatívy NAKA Káľavského. Neúspechom sa skončilo zadržanie bývalého šéfa NAKA Zuriana. „Pochybuje snáď niekto, že dôvodom na stretnutie vysokých štátnych činiteľov na pôde SIS bola koordinácia budúcich vyšetrovaní a záchrana bývalého vedenia SIS, ktoré celé skončilo vo väzbe vďaka práci Zuriana a NAKA? Pochybuje o tom niekto?“ pýta sa Harabin.

Dodáva, že Zuriana obviňuje práve stíhaný námestník SIS Beňa, ktorému hrozil výnimočný trest. „A zrazu mu prokurátor Kysel, ktorý je Lipšicov podriadený, navrhuje podmienku. Z obsahu obvinenia a Zurianovej reakcie je jasné, že Beňa vyvolal so Zurianom súčinnostnú schôdzku preto, aby od neho pod zámienkou plnenia služobných povinností vytiahol informácie pre zločineckú skupinu Lipšic, Krajniak, Pčolinský a spol.,“ uvádza Harabin.

Škandál: Podľa Zuriana chcel Matovič dostať Makóa do SIS za zvýšenie rozpočtu o 20 miliónov eur!
Exriaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian sa ešte ani nestihol poriadne aklimatizovať na život mimo služby polície a už má problém. Zariadila mu ho Inšpekčná služba, ktorá vtrhla v piatok ráno do jeho bytu, vyvalila dvere a urobila... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Je nehorázne a škandalózne, aby SIS hostila štátnych činiteľov a prokurátorov

„Teraz Beňa obviňuje Zuriana, že to on od neho chcel získať informácie nezákonným spôsobom. Zrejme mu to poradil jeho prvý obhajca Lipšic, dnes šéf špeciálnej prokuratúry, ktorý mu už teraz, zázračne, navrhuje podmienečný trest,“ krúti hlavou nad absurdnosťou Harabin.

Vo videu venuje chvíľu pozornosti aj Matovičovi a jeho sľubu 20 miliónov pre SIS za Makóa. Tiež sa venuje Hegerovi, Pčolinskému a Krajniakovi. Podľa Harabina malo stretnutie u Aláča zjavne hasiť problémy, do ktorých sú už namočení viacerí naši ´čistí´ politici. „Je nehorázne a doslova škandalózne, aby tajná služba hostila štátnych činiteľov a prokurátorov, a presviedčala ich o svojej verzii konkrétnej trestnej veci,“ konštatuje exminister.

Zurianovi ide o život a azyl je jeho jediná šanca, ako prežiť, tvrdí konšpiračne Blaha
Situácia na Slovensku je podľa predstaviteľov Smeru-SDS viac ako zložitá. Udavači tu udávajú smer koho má NAKA zadržať, a tak si nie je nikto svojím osudom vopred istý. Ľuboš Blaha upozorňuje na to, že po návrate na rodnú zem čakajú krušné chvíle... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Zurianove zistenia sú zrejme pravdivé a poukazujú na absolútny rozklad štátu

Podľa skúseného právnika je šokujúce, že na takéto nezákonné stretnutie príde aj Čaputová, ktorej to protokol v podstate ani nedovoľuje, či ministerka spravodlivosti a generálny prokurátor. „Zrejme sa asi stali súčasťou organizovanej zločineckej skupiny, ktorá má cieľ mariť nezávislé vyšetrovanie,“ myslí si Harabin.

„Ak sa stretli všetci najvyšší ústavní činitelia aj s dôležitými prokurátormi či ministrami, znamená to asi, že Zurianove zistenia sú pravdivé a poukazujú na absolútny rozklad štátu a verejných financií,“ neskrýva pohoršenie expredseda najvyššieho súdu. Pripomína, že ak mal Matovič sľúbiť za záchranu Makóa navýšenie rozpočtu SIS o 20 miliónov eur, teda výkupné za Makóa z našich peňazí, tak tu vzniká otázka: Čo ponúkla Sme rodina z našich peňazí na záchranu Pčolinského?“


Nie príspevky pre deti osadníkov výkupným za vyslobodenie Pčolinského?

„Len pred týždňom minister Krajniak avizoval vyplácanie príspevku 333 eur pre deti osadníkov. Ako vieme, osadníci boli hlavná voličská skupina OĽaNO, ale cielia na ňu aj strana Za ľudí a Progresívne Slovensko,“ hovorí Štefan Harabin, ktorý kladie ďalšiu dve legitímne otázky:

„Nie sú tie milióny na príspevky rodinám osadníkov výkupným za vyslobodenie Pčolinského? Dobrovoľne tomuto asistuje aj Čaputová, Kolíková a Žilinka?“ A vzápätí si aj odpovedá: „Lebo ak áno, rovno zvesme z úradov slovenský štátny znak, pretože materiálne štát prestal existovať.“

Čaputová, Kollár ani Heger zjavne nehovorili o stretnutí v SIS pravdu! Vyplýva to z analýzy Igora Cibulu
Ani jeden z ústavných činiteľov, ktorí sa zúčastnili 17. mája tajného stretnutia v SIS, nehovoril pravdu, píše vo svojom statuse na sociálnej sieti Telegram Igor Cibula. Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič