Matovič daňovo-odvodovú reformu stále nepredstavil. Podľa sľubu už mala byť
23 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

„Maximálne do dvoch týždňov verím, že tu pred vami stojíme. A predstavíme celý koncept daňovo-odvodovej reformy." Sľúbil Igor Matovič, minister financií 5. mája. O tom, že reformu stále nepredstavil informoval portál Webnoviny.


Matovič svoju daňovo-odvodovú reformu stále nepredstavil. Nič o nej nevie ani koaličná SaS. Ostatné koaličné strany na otázku nereagovali, píše portál Webnoviny.
Igor Matovič dňa 5. mája na tlačovej besede sľúbil, že do dvoch týždňov

„Maximálne do dvoch týždňov verím, že tu pred vami stojíme. A predstavíme celý koncept daňovo-odvodovej reformy. So všetkými prepočtami, s argumentáciami, s dopadmi. A s tým, kto na tom získa a kto to zaplatí,“ povedal. Informáciu o sľube ministra financií pripomenul portál Webnoviny.

Všetci zaplatíme pokutu za vládu! Úrad vlády porušil zákon ešte za Pellegriniho, Matovič pokračoval
Bez riadneho vypísania súťaže zadal úrad vlády ešte pod vedením Petra Pellegriniho priamu zákazku pre Kmotríkovu firmu. Rada Úradu pre verejné obstarávanie uznala, že došlo k pochybeniu. K náprave však nedošlo ani pod vedením Matoviča. 13-tisíc... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Okrem iného v nej ide aj o 200-urový príspevok na dieťa

Podľa portálu Webnoviny sa ministrovi financií ani do dvoch týždňov nepodarilo predstaviť daňovo-odvodovú reformu. Tá mala okrem iného priniesť 200-eurový príspevok na dieťa. stále nepoznáme.
Ministerstvo financií na otázku kedy sa tak stane neodpovedalo

Tlačový odbor ministerstva financií mlčí. Na otázku, kedy minister predstaví daňovo-odvodovú reformu verejnosti neodpovedali.
Reagovala iba SaS

Či majú koaličné strany k dispozícii koncept daňovo-odvodovej reformy odpovedala iba strana SaS. Hovorca strany Ondrej Šprlák uviedol, že minister financií ju neprestavil.

Bývalý kontrarozviedkár Šándor o tajnom stretnutí: „To, o čom sa bavili, muselo byť závažné“
Bezpečnostný analytik a bývalý náčelník českej Vojenskej spravodajskej služby, Andor Šándor, zanalyzoval pre Pravdu situáciu okolo tajnej schôdzky najvyšších ústavných činiteľov v SIS. „To, o čom sa bavili, muselo byť závažné. Kvôli debate pri... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Petra Demková

Čo ešte Matovič 5.mája sľúbil?

"Slovensko potrebuje poctivú a prorodinnú reformu. Tá zjednoduší daňový systém. Dane budú spravodlivé a férové," povedal na spomínanej tlačovej besede minister financií. 200 eur na dieťa mesačne malo byť až do jeho dospelosti, píše portál Webnoviny.
Cieľom sú aj férové dane

Podľa pripravovanej reformy bude v prípade zamestnaneckého pomeru z ceny práce odpočítateľná len jedna daň a jeden odvod. Cieľom sú aj férové dane. V praxi to znamená, že všetci ľudia budú za rovnakú formu práce pre toho istého zamestnávateľa platiť tie isté dane a odvody, prináša portál Webnoviny.

Viskupič chce k rozpočtu nové dáta, podľa Richtera novelu netreba
Predseda finančného výboru Marián Viskupič (SaS) vyzdvihuje, že novelu zákona o rozpočte treba postaviť na nových dátach, v ktorých sa zohľadní lepšia pandemická situácia. Predseda hospodárskeho výboru Peter Kremský (OĽANO) však dodáva, že v novele... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | tasr