Belousovová: Štát, ktorý začne obchodovať so zločincami a mafiánmi sa sám stáva mafiánsky a zločinecký
23 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Situáciu okolo exšéfa NAKA Branislava Zuriana sleduje aj expolitička Anna Belousovová. Ani jej sa nepáči nielen to, do akej situácie sa dostal, ale najmä to, kto ho do nej dostal. Podľa nej by mala byť spravodlivosť slepá a vážiť každému rovnako.


Spravodlivosť je podľa predsedníčky strany Národ a Spravodlivosť Anny Belousovovej základom súdnictva, základom normálneho fungovania spoločnosti. Zavedením inštitútu kajúcnikov, teda udavačov, je, podľa nej, celý systém spravodlivosti postavený na hlavu. Ako píše expolitička v statuse, inštitút kajúcnikov, ktorý má pôvod v Amerike, na Slovensku zaviedol Lipšic a odvtedy sa so spravodlivosťou začalo aj u nás obchodovať.
Kajúcnik je schopný udať aj vlastnú mater a potopiť všetkých, na koho mu ukážu

Kajúcnici sa priznajú, a tak si zaistia omnoho menšie tresty za svoje zločiny. „Jeden z najznámejších slovenských kajúcnikov, Beňa, mal vraj dostať doživotie, no zobchodoval ho na podmienečný trest len na 5 rokov! Na základe jeho výpovede chceli včera zatknúť bývalého šéfa NAKY Zuriana,“ píše v úvode Belousovová, podľa ktorej vyvstáva otázka: čo je schopný urobiť a koho je schopný potopiť človek, ktorému hrozí vysoký trest, napríklad aj doživotie, len preto, aby si kúpil slobodu?! „Odpoveď je všetko. Je schopný udať aj vlastnú mater a potopiť všetkých, na koho mu ukážu. Ak je niekto schopný páchať závažné trestné činy, určite nebude mať žiadne morálne zábrany, aby trebárs aj krivo obviňoval, či svedčil kvôli vlastnej záchrane,“ myslí si bývalá šéfka národniarov.

Belousovová: Zurian vie veľa aj o Matovičovi a Hegerovi. Boja sa mocní pravdy?
Neuveriteľný zásah inšpekcie NAKA u exšéfa NAKA Branislava Zuriana šokoval Slovensko. Expolitička Anna Belousovová v ňom vidí aj niečo iné. Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Ak však hlavnými „bojovníkmi“ v boji za sľubovanú očistu politiky majú byť tzv. kajúcnici-bonzáci, tak z boja za očistu a spravodlivosť sa stáva len pomsta a mafiánske vybavovanie účtov, ktoré mení Spravodlivosť na odpornú predajnú prostitútku. Takú ktorá poslúži každému, kto zaplatí,“ konštatuje Belousovová, ktorá sa vzápätí pýta: „Ako v takomto stave môže normálny človek dôverovať štátu , ako môže veriť v Spravodlivosť?“ Inštitút kajúcnikov je, podľa expolitičky inštitút korupcie Spravodlivosti, ktorý dáva opraty do rúk tým, čo majú politickú moc v štáte. „Pokojne sa môže stať, že ju budú aj s pomocou sprostituovanej Spravodlivosti zneužívať v politickom a mocenskom boji,“ myslí si Belousovová.


Ak sa nájde zopár kajúcnikov, ktorí budú hovoriť čo treba, vo väzení skončí hocikto

Podľa šéfky strana Národ a Spravodlivosť sa pokojne môže stať hocikomu nepohodlnému, že skončí vo väzení, pretože stačí nájsť zopár kajúcnikov, správne ich zmotivovať, a budú hovoriť čo treba. „Napríklad si Matovič bude chcieť vybaviť so mnou účty za to zaslúžené výchovné zaucho spred rokov, a môže sa mi kľudne stať, že mi o pol piatej ráno vyvalí dvere NAKA a obvinia ma na základe výpovedí zopár kajúcnikov z čoho budú chcieť,“ vracia sa Anna Belousovová do minulosti, ale scenár, podľa nej, v tomto čase nie nereálny. „Štát, ktorý začne akýmkoľvek spôsobom obchodovať so zločincami a mafiánmi sa sám stáva mafiánsky a zločinecký! Myslíme na to...,“ končí svoj status bývalá šéfka národniarov.

Zurian: Boja sa pravdy. Začína sa tu kriviť právo a toto je výsledok!
Zadržaný bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Zuriana sa vyjadril k dnešnému zásahu policajnej inšpekcie. Vylomili mu dvere na popradskom byte. V rozhovore pre TV Markíza povedal, že sa boja pravdy a že sa začína kriviť právo. Zásah... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová