Taraba: "Zurian môže získať azyl kdekoľvek ukáže prstom, stačí urobiť toto..."
22 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Zuriana chcela v piatok ráno zadržať polícia. No Zurian sa momentálne nachádza v zahraničí. Poslanec Taraba mu preto na sociálnej sieti radí, ako môže dostať politický azyl kdekoľvek na svete.



Podľa Tarabu by si Zurian mal preložiť a vytlačiť včerajší článok Denníka N. V článku sa podľa poslanca  písalo o schôdzke najvyšších ústavných činiteľov a šéfov bezpečnostných zložiek a mali sa rozoberať podozrenia ako sa na Slovensku údajne má vyšetrovať na základe vyfabrikovaných dôkazov pomocou kajúcnikov napojených na túto vládu.





Ak teda Zurian tento článok preloží do angličtiny "a ak ešte k tomu priloží rozhodnutie Ústavného súdu v prípade advokáta Ribára, ktorého protizákonne v neľudských podmienkach držali 20 mesiacov v rozpore s Dohovorom o ľudských právach, potom pán Zurian dostane politický azyl kdekoľvek ukáže prstom," radí Taraba.

Exriaditeľa NAKA Zuriana chceli zadržať. Nie je na Slovensku
Zurian skončil na pozícii šéfa NAKA k 15. máju na vlastnú žiadosť. Zároveň požiadal aj o odchod z polície do civilu. Dnes ráno ho chcela NAKA zadržať, jeho byt je ale prázdny. Zurian sa momentálne nachádza v zahraničí. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová