Rado Bránik vyjadril podporu Izraelu. Slovákom sklamane odkazuje: "Židia vás nekončene iritujú!"
22 | 05 | 2021 I Petra Demková

Analytik Bránik vie, kto je v konflikte na blízkom východe ten zlý. Je to Palestína. Každý, kto podporuje Palestínu, podporuje Hamas a je užitočným idiotom. Pri tejto príležitosti si kopol aj do Slovákov: „tak, ako ste odborníkmi na vakcináciu, politiku, stavebné konanie či hokejové stratégie, rovnako ste aj odborníkmi na instantné riešenie blízkovýchodného konfliktu.“


„Nuž, tlieskam... Lebo neostáva iné, ako silne pogratulovať všetkým, ktorí z pohodlia Európy, či New Yorku za ostatné dni vyjadrili svoju neutíchajúcu podporu boju palestínskych radikálov za údajnú rovnoprávnosť a relativizovali závažnosť útokov na Izrael tisícami rakiet pre nízky počet obetí na životoch,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti R. Bránik ironicky.

Hamas označil prímerie s Izraelom ako svoje víťazstvo, ľudia v Gaze oslavujú
Popredný politický líder Hamasu v pásme Gazy Chálil Hajja označil vyhlásenie prímeria medzi Izraelom a Hamasom, ktoré vstúpilo do platnosti v piatok nadránom, ako víťazstvo tohto palestínskeho radikálneho hnutia. Urobil tak v príhovore pred... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | tasr

Ľudia nesúcitia so Židmi

„Iste, Izraelcov umrelo primálo na to, aby ste s nimi dokázali súcitiť. Treba vedieť obetovať oveľa viac vlastných, keď sa niekto uchádza o vaše emócie a beztak ste si už za tie stáročia navykli solidarizovať so Židmi len, keď sú už mŕtvi, živí vás tak nejak nekonečne iritujú. Furt žijú inak, ako by ste chceli a inde, než by sa vám páčilo,“ odkazuje kriticky Slovákom.

Bránik si myslí, že mierumilovsné spolužitia Židov a Arabov je len ilúzia. „Napočúvali sme sa zasvätených teórií o rovnosti, spravodlivosti, dvojštátnom riešení, či dokonca spoločnom štáte, v ktorom si budú palestínski Arabi z Gazy, Západného brehu a Beth lehem nažívať konečne ako dve hrdličky. Videli sme zmanipulované mapky, tak neodolateľné svojou jednoduchosťou, nedali sa nezdieľať. A dozvedeli sme sa tiež, že stranou, ktorá týmto utópiám o mieri bráni stať sa realitou je Izrael. Aj jeho kritiky sme si aj preto užili viac, než dosť,“ myslí si.
Ľudia naivne veria Palestíncom

Hamas podľa Bránika vyhral aj preto, že má podporu verejnosti. „Nuž, ibaže dnes samotný šéf Hamasu nadšený tou medzinárodnou podporou vyhlásil počas pobytu v Katare, že sa mu podarilo definitívne zničiť projekt spolužitia s Izraelom a vďaka tomuto víťazstvu bude konečne znemožnená normalizácia vzťahov medzi znepriatelenými stranami. Ani nečakal zbytočne dlho s priznaním, o čo mu skutočne išlo. Vie, že už to nemusí skrývať, dostal od vás, čo chcel a nebaví ho pridlho zahmlievať, že iba lační po krvi. Vyhral, aj vďaka vám,“ hodnotí analytik.

Začalo platiť prímerie medzi Izraelom a Palestínčanmi
V piatok o 01.00 h SELČ začalo platiť dlho očakávané zastavenie paľby medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas, ktoré vládne v pásme Gazy. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | tasr

Hamas klame fotkami

Každý, kto podporuje v konflikte Židov a Palestíncov práve druhú stranu, je užitočným idiotom. „Ismail Haníja vám srdečne ďakuje, že ste opäť raz zohrali úlohu užitočných idiotov a poslúžili ste úplne opačným cieľom, než ste zrejme zamýšľali. Fotky z vašich demonštrácií, články z vašich webov, zábery z videí, otitulkované starostlivo vybrané pasáže vašich múdier, to všetko bude teraz po dôkladnej analýze a cenzúre použité na ďalšie oklamanie obyvateľov Gazy, ktorí zas o kúsok viac budú veriť Hamasu, že získal pre svoje ciele vo svete ešte viac podpory, ako kedykoľvek doteraz. A budú ešte o kus viac veriť, že bombardovanie a zničenie Izraela má širokú podporu svetovej verejnosti. A nechajú sa vlastnými ochotnejšie okrádať, než kedykoľvek predtým,“ napísal Rado Bránik.
Všetci ste naleteli

„Opäť ste raz nekonečne naleteli, pretože jednoducho neverím, že väčšina z vás je natoľko zvrátená, aby skutočné ciele Hamasu podporovala vedome. Ale vo výsledku je to jedno. Poslúžili ste a iba to sa počíta... Iste, chvíľu si počkajú a potom na Izrael zaútočia znova, a predhodia ako živé štíty zas pár desiatok nevinných detí, žien a starcov násilne zavretých v domoch, ktoré budú cieľmi izraelských protiútokov, zatiaľ čo o pár desiatok metrov ďalej budú trpezlivo vyčkávať kamery a fotoaparáty smädné po ich krvi, a potom vám tie fotky a videá opäť predhodia a vy im na to skočíte znova a zas a budete sa rozhorčovať a cítiť silnú morálnu nadradenosť, lebo tak, ako ste odborníkmi na vakcináciu, politiku, stavebné konanie, prenosné choroby, hokejové stratégie a viete najlepšie, koho mal tréner postaviť do futbalového zápasu, rovnako ste aj odborníkmi na instantné riešenie blízkovýchodného konfliktu,“ kopol si do Slovákov Bránik.

„A urobíte to znova, znova na to skočíte ...Neviem. Možno vám naozaj dopáli, o čo tu ide, až keď bude niekto z vašich blízkych rozmetaný na kúsky na Námestí SNP. Možno vám naozaj nestačí krvavá skúsenosť Izraelcov a potrebujete sa o tom presvedčiť na vlastnej koži. Lebo dovtedy nebudete pre hluk prerasteného ega počuť a vidieť svet takým, akým je v skutočnosti. Ani nedávne vraždenie vo Viedni vám nestačilo. Stále ste to nepochopili. Čo už,“ končí svoj príspevok na Facebooku analytik R. Bránik.

Korčok ide riešiť izraelsko-palestínsky konflikt! Kebab si mohol dať aj doma a lacnejšie, smeje sa Taraba
Vojenský konflikt medzi Izraelom a Palestínou, pri ktorom už zahynuli desiatky civilistov vrátane detí, nie a nie utíchnuť. Riešiť sa ho podujal aj náš minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Národniar Farkašovský a poslanec Taraba si ho za to... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik