Arpád Soltész: A čo keď na tom tajnom stretnutí neriešili Pčolinského, ale Matoviča?
22 | 05 | 2021 I Petra Demková

„Jedna zo zásad investigatívnej žurnalistiky hovorí, že za každým podozrivým javom treba najprv hľadať obyčajnú ľudskú hlúposť, a až keby sa tam žiadna nenašla, konšpiráciu,“ napísal Soltész a vyzval diskutujúcich, aby napísali vlastnú konšpiračnú teóriu o tom, čo sa dialo na stretnutí v SIS.



Za podozrivými javmi treba hľadať konšpirácie

„Jedna zo zásad investigatívnej žurnalistiky hovorí, že za každým podozrivým javom treba najprv hľadať obyčajnú ľudskú hlúposť, a až keby sa tam žiadna nenašla, konšpiráciu. Konšpirácie sú zriedkavé, priam raritné, hlúposť je bežná a hojná,“ začal svoj príspevok na Facebooku novinár.

Škandál: Podľa Zuriana chcel Matovič dostať Makóa do SIS za zvýšenie rozpočtu o 20 miliónov eur!
Exriaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Branislav Zurian sa ešte ani nestihol poriadne aklimatizovať na život mimo služby polície a už má problém. Zariadila mu ho Inšpekčná služba, ktorá vtrhla v piatok ráno do jeho bytu, vyvalila dvere a urobila... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Soltész má vlastný „hoax“, ako to celé bolo

„Vždy som však chcel vedieť, aké je to vytvoriť konšpiračnú teóriu. Keď mi už na to poskytla priestor trojica najvyšších ústavných činiteľov spolu so špičkami represívnej moci, bolo by hriechom nevyužiť ju: A čo keď oni na tom tajnom stretnutí neriešili Vlada Pčolinského, ale Igora Matoviča?“ hodil Soltész bombu.
Ústavní činitelia hrajú hru pred Igorom Matovičom

„A potom nám museli povedať niečo, čomu by sme všetci dokázali uveriť, ale hlavne niečo, čomu by dokázal uveriť aj Matovič? To by som aj chápal, že to leakli sami, lebo pred verejnosťou by to utajiť mohli, no pred Matovičom sotva. Bol by podozrievavý, on je vždy podozrievavý. Ale takto je pokojný, myslí si, že iba jeho kamarát Boris ťahá kamaráta Vlada z lochu.
“ ukončil svoju teóriu Soltész.
Na záver zábava

„Poďme sa trochu pozabávať, vykašlite sa na notorickú hlúposť mocenskej garnitúry a napíšte do komentárov vlastnú konšpiračnú teóriu,“ vyzval komentujúcich.

Na záver už pridal len: „DISCLAIMER: Túto hru hráme preto, aby sme pomohli ústavným činiteľom uvedomiť si, akú nepríčetne stupídnu hlúposť vyrobili.“

Prebieha tu totálny rozklad štátu a mainstream sa tvári, že sa nič nedeje (Imrich Kovačič)
Doba sa mení. Lepšie Slovensko znamená, že tí lepší môžu už aj to, na čo tí iní ani len nepomysleli. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Konšpirácie diskutujúcich

Diskutujúci sa samozrejme nenechali prosiť a ponúkli vlastné teórie. Miro napísal, že sa určite  našiel majetok „nemajetného“ a aj jeho vlastná diplomovka. Richard zas napísal toto: "Ja si myslím, že šlo len o obyčajné posedenie, aby sa všetci trochu uvoľnili, popri tom ťažkom riadení štátu v prospech občanov, tak prišli NAKAvu a MAKOvnik."

Radovan ironicky napísal: „Podľa p. Remišovej išlo o štandardné stretnutie a podľa vyjadrenia z prezidentskej kancelárie neboli predmetom stretnutia žiadne živé prípady. Skrátka, desať najvyšších ústavných činiteľov sa štandardne zišlo v neodpočúvateľnej miestnosti SIS, aby sa spolu nerozprávali o živých prípadoch.“

Martin si zas tipol, že ústavní činitelia hlasovali, či zverejnia zdravotné záznamy Igora Matoviča.

SNS: Na Slovensku je stretnutím v SIS ohrozená demokracia
Na Slovensku je stretnutím najvyšších predstaviteľov štátu v Slovenskej informačnej službe (SIS) ohrozená demokracia. Uviedla to mimoparlamentná SNS. Stretnutie nie je podľa nej ničím iným, ako deklarovaním politickej moci a sily. ... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | tasr