Remišová poslala straníkom mail o aktuálnej situácii, viacerí ho kritizujú
21 | 05 | 2021 I tasr

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová mala členom strany poslať mail v súvislosti so situáciou v strane. Pre TASR to potvrdili viacerí členovia Za ľudí. Podľa informácií TASR má v liste Remišová hovoriť o situácii počas vládnej krízy, ale aj o osobných ambíciách ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí).


Niektorí členovia strany s týmto postupom predsedníčky spokojní nie sú. Hovoria o nepravdách, najmä v súvislosti so snahou o zachovanie štvorkoalície.

"Trvali sme na zachovaní štvorkoalície. To, že sa to podarilo, je zásluha Márie Kolíkovej, ktorá ponúkla svoju demisiu, čo nedokázala urobiť každá ministerka v našej strane," odpovedal na otázky v súvislosti s listom člen predsedníctva strany Tomáš Lehotský. Mail Remišovej straníkom a jeho obsah viac komentovať nechcel, považuje to za vnútornú záležitosť strany.

Podľa Mareka Hattasa (Za ľudí) list nadväzuje na občas nešťastnú komunikáciu strany. "Veľká časť strany jednoznačne povedala, že ostávame v štvorkoalícii, zatiaľ čo predsedníčka strany sa pohrávala s myšlienkou ísť do trojkoalície," uviedol. Súhlasí s potrebou zvolania snemu a zadefinovania, ako chce strana ďalej fungovať. Pripustil, že nedôvera voči Remišovej ako predsedníčke prišla najmä počas vládnej krízy a odvolávania ministerky Kolíkovej v Národnej rade (NR) SR. "Veci, ktoré sa odohrali pri týchto dvoch zásadných udalostiach, naštrbili dôveru voči vedeniu," priznal.

Podobne to vníma Vladimíra Marcinková (Za ľudí). Obhajobu Remišovej v maile pripodobnila ku komunikácii expremiéra Igora Matoviča (OĽANO) počas vládnej krízy. "Verím, že, tak ako vtedy, najzodpovednejšie riešenie zvíťazí nad zraneným egom. Podsúvanie tvrdení, že nám ide o rozpad koalície, je absurdné. Nemáme problém v koalícii. Máme vnútrostranícky problém. Zo strany neodchádzame. Naopak. Snažíme sa stranu posilniť, preto vyzývame k tomu, aby sme napravili, čo nefunguje," zdôraznila. Za riešenie problému považuje snem, na ktorom sa podľa nej môžu rozprávať o tom, čo treba zlepšiť, aká má byť ďalšia vízia strany a kto má byť jej nositeľom.

Remišová dostala odkaz. Ak neodstúpi, bude vystavená mediálnemu tlaku
Veronika Remišová (Za ľudí) prežíva ťažké chvíle. Za klesajúce preferencie strany môžu podľa nej konflikty. Neriešia sa vo vnútri strany, ale odkazmi. Môže za nich skupina vo vnútri strany, ktorá je zložená z členov, ktorí riešia iba vlastné... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Linda Chopin