Remišová dostala odkaz. Ak neodstúpi, bude vystavená mediálnemu tlaku
21 | 05 | 2021 I Linda Chopin

Veronika Remišová (Za ľudí) prežíva ťažké chvíle. Za klesajúce preferencie strany môžu podľa nej konflikty. Neriešia sa vo vnútri strany, ale odkazmi. Môže za nich skupina vo vnútri strany, ktorá je zložená z členov, ktorí riešia iba vlastné ambície a funkcie. Remišová dostala odkaz. Ak neodstúpi, bude vystavená mediálnemu tlaku.


Člen predsedníctva a budúci podpredseda parlamentu Tomáš Lehotský (Za ľudí) diskutoval o kríze v strane v relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej.
Odišiel Tomáš Valášek, Miro Kollár, aj Andrea Letanovská

"Odchádzajú nám ľudia zo strany. Neviem vylúčiť, že neodídu ďalší ľudia," povedal v diskusnej relácii na politické témy. Podľa neho je otázka rozpadu strany otvorená. Chceli by snem, ktorý by riešil najmä otázku vedenia strany. To je pre mňa dôležité a neuvažuje nad tým, kto by Remišovú mal nahradiť. Tá ale stráca jeho dôveru. A podľa neho by mali rozmýšľať v strane nad výmenou lídra. Návrh uznesenia na zvolanie mimoriadneho snemu, kde by sa malo voliť nové vedenie strany, na predsedníctve nebol prednesený, informuje SME.

Absolútny škandál: Šéf SIS Aláč zasahuje do trestného konania. Asistovalo mu pri tom celé vedenie štátu
20 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová

Za problém v strane môže podľa Remišovej skupinka okolo Márie Kolíkovej

Správanie niektorých členov v strane považuje Remišová za nekorektné. Tí podľa nej neriešia problémy občanov, ale svoje ambície. Chce sa s nimi stretnúť, poskytnúť priestor na vyjadrenie a prijať rozhodnutie. Je to skupinka okolo Kolíkovej, ktorá chcela pád vlády a predčasné voľby.
Keby sa neškriepili, ale pracovali, bolo by to inak

"Stranu podľa vlastných slov viedla v súlade so snahou očistiť Slovensko od korupcie, vrátiť dôveru ľudí v právny štát a pomôcť krajine. Keď pracovali a nevybíjali sa v škriepkach, rástli im aj preferencie. Ukazujú to podľa nej prieskumy," píše denník SME.
Krajina má plné zuby konfliktov

Podľa portálu SME Šeliga považuje verejné odkazy za kontraproduktívne. Chce sa dohodnúť a pokračovať. V politike chce napĺňať program a neriešiť konflikty, ktoré patria za dvere.
Kolíková a spol. chcú mimoriadny snem

Kolíková a členovia okolo nej chcú mimoriadny snem strany a voliť nové vedenie. Svoju kandidatúru za šéfku strany označila podľa portálu SME za predčasnú.

NAKA okrem Kvietika zadržala súčasnú aj bývalú šéfku Slovenského pozemkového fondu
Národná kriminálna agentúra (NAKA) je síce bez svojho šéfa Branislava Zuriana. Jej príslušníci však pracujú ako včeličky. V jej rukách tentokrát skončili pre korupčnú kauzu aj terajšia a bývalá šéfka Slovenského pozemkového... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik