Advokát Ribár: "Priznaj sa, povedz im čo chcú. Povedal som nie!"
21 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová

Advokáta Ribára polícia zadržala v októbri 2019. V rámci akcie Apač sa zamerala na bratislavskú skupinu takáčovcov. Obvinili ho zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Zo zločinu krivej výpovede a z obzvlášť závažného zločinu vydierania. Po 565 dňoch je voľný. Ústavný súd ho prepustil na slobodu. V rozhovore hovorí: "Priznaj sa, povedz im čo chcú. Povedal som nie!"


Emotívny rozhovor s advokátom Martinom Ribárom priniesol portál Pravda. "Ak by ste mi dali na výber medzi peniazmi, za ktoré by som si kúpil pol Slovenska. A možnosťou všetko vrátiť späť, chcel by som to vrátiť späť," hovoril s emóciami.
Advokát Martin Ribár  bol podľa Ústavného súdu nezákonne držaný vo väzbe

Vo väzbe strávil 565 dní. „Verte mi, že som každý deň rátal,“ povedal v rozhovore pre Pravdu. Rozhodnutie Ústavného súdu prišlo v deň, keď Špecializovaný trestný súd rozhodoval o predĺžení Ribárovej väzby, píše Pravda.

Remišová dostala odkaz. Ak neodstúpi, bude vystavená mediálnemu tlaku
Veronika Remišová (Za ľudí) prežíva ťažké chvíle. Za klesajúce preferencie strany môžu podľa nej konflikty. Neriešia sa vo vnútri strany, ale odkazmi. Môže za nich skupina vo vnútri strany, ktorá je zložená z členov, ktorí riešia iba vlastné... Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Linda Chopin

18 a pol mesačná väzba

„Počas celej tej doby, od 28. októbra 2019, keď som bol zadržaný, som ani jedinýkrát nespal v kuse šesť hodín. Po svojom návrate domov neviem spať stále. Bol som naozaj psychicky zlomený,“ povedal Ribár pre Pravdu.
Vydržal

V rozhovore povedal: „Priznaj sa, povedz im čo chcú, či to je pravda, či to nie je pravda. Dostaneš sa von. My vieme, aký si. Poznáme ťa. Ale ja som povedal nie. Mohol som byť doma o týždeň. So ženou a s deťmi, ale v skutočnosti by som ich stratil. Nevedel by som sa im pozrieť do očí. A nevážil by som si sám seba. To bol dôvod, prečo som si povedal, že to vydržím,“ dodal pre portál Pravdu.

Exriaditeľa NAKA Zuriana chceli zadržať. Nie je na Slovensku
Zurian skončil na pozícii šéfa NAKA k 15. máju na vlastnú žiadosť. Zároveň požiadal aj o odchod z polície do civilu. Dnes ráno ho chcela NAKA zadržať, jeho byt je ale prázdny. Zurian sa momentálne nachádza v zahraničí. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová