Odkaz miliardára Kellnera zo záhrobia: EÚ ovláda rovnostárstvo a relativizovanie tradičných hodnôt VIDEO
20 | 05 | 2021 I René Skalný

"Zostrih, ktorý ukazuje skutočného Kellnera." Tak nazvali predstavitelia firmy video, ktoré ukazuje názory a postoje predčasne zosnulého miliardára. Bol známy tým, že si úzkostlivo strážil súkromie. Kellnerova investičná skupina PPF záznam zverejnila k jeho štvrtkovým, nedožitým 57. narodeninám.


Denník Nový Čas pripomína: "Kellner zahynul spolu s ďalšími štyrmi ľuďmi tento rok 27. marca pri nehode vrtuľníka na Aljaške.

"Naozaj ho, žiaľ, poznalo len málo ľudí. Existuje pár historických záznamov, kde je aspoň trochu vidieť, aký naozaj bol," uviedol Mlynár k zverejnenému zostrihu PR videí a firemných prezentácií.

Pri nehode vrtuľníka na Aljaške zomrel najbohatší Čech Petr Kellner, majiteľ Markízy
Pri nehode vrtuľníka na Aljaške zomrel najbohatší Čech Petr Kellner, informuje agentúra AP a denník New York Times. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Gabriel Matta

Budovateľ

Ako sa ďalej uvádza v texte: "Kellner na jednom zo záznamov napríklad hovorí, že sa mu podarilo vybudovať firmu, ktorá má ohlas vo svete. Nedarí sa však podľa neho, aby Česi boli pyšní na niekoho, kto uspel vo svete. "Veľa to súvisí s tou českou náturou, a to je závisť. To sa asi neprelomí, to tak proste je," povedal.


Na ďalšom zázname Kellner obecenstvu zdôrazňuje, že ich musí práca baviť. Ak človeka práca nebaví, tak si má dať pauzu. Potom s firmou riešiť, či môže robiť napríklad niečo iné. "A keď ani tu nenájdete cestu, tak potom je lepší 'mekáč', najlepšie, super - okienko, oddýchnuť si," dodal."


5 otáznikov okolo smrti Petra Kellnera: Havária vrtuľníka je zahalená sériou nejasností
Tragické úmrtie českého miliardára Petra Kellnera († 56) je stále zahalené mnohými tajomstvami a nikto nevie, ako dlho bude trvať, kým budú k dispozícii oficiálne závery vyšetrovania, píše portál eXtra. Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Otec aj podnikateľ

O sebe Kellner v zostrihu hovorí, že je podnikateľ aj otec. "Som introvert. Ja vlastne nemám rád nejaké veľké spoločnosti, veľké zhromaždenia. No hlavne chránim rodinu, súkromie," uviedol.


K politickému zameraniu vyhlásil, že sa považuje za pravicového človeka so silným sociálnym cítením. "Petr Kellner je konzervatívny človek a zároveň liberál," povedal.


V úvodnom slove k výročnej správe PPF v roku 2019 Kellner hovoril o ohrození tradičných hodnôt. "Dnešná západná spoločnosť, a najmä Európa, je však stále viac ovládaná ideológiou individuálnej nárokovosti, rovnostárstvom a relativizovaním tradičných hodnôt," napísal vtedy."