Neuveriteľný príbeh: Prevádzkovateľ MOM sa sťažuje na pokles pacientov. Prichádza o veľké peniaze!
20 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Život píše skutočné rozličné príbehy, ktoré by človeku zrejme nikdy nezišli na um. Jeden taký sa stal aj zdravotnej sestre, ktorá ho opísala na facebookovom profile Nekŕmte nás odpadom.


Príbeh jasne dokumentuje skutočnosť, že vláda prejavila iba veľmi malý záujem o to, aby priplatila zdravotníckemu personálu. Avšak tí, ktorí prevádzkujú MOM si môžu mädliť ruky. Peniažteky od vlády sa im do vreciek len tak sypú. Príbeh, ktorý v statuse opísala zdravotná sestra, to len potvrdzuje.
Peniaze nejdú nemocniciam a zdravotníkom, ale búdkam s nepresnými testami

„Včera som sa stala nechtiac svedkom nemilého zážitku. S manželom sme sa po dlhom čase stretli s našimi kamarátmi. Všetko bolo OK, až keď jeden z nich si nepovzdychol, že epidémia aktuálne ustupuje. Prevádzkoval tri MOM-ky a vraj takto nezarobil ešte nikdy,“ začína status žena, ktorá je zdravotná sestra v nemocnici. Vyjadrenia známeho sa jej dotkli.

„Pre nás zdravotníkov bola pandémia každodenný boj, aj keď som priamo nerobila na covid oddelení. Množstvo nadčasov za chýbajúce kolegyne, oveľa vyšší počet pacientov, riziko covidu, ktorý mnohé kolegyne doniesli z nemocnice domov, medzi svojich najbližších,“ píše zdravotná sestra.



„Viem, že práca zdravotníka má byť poslanie, ale aj ona je o peniazoch. Za rok driny som spolu zarobila o 240 eur viac oproti roku pred pandémiou. A tu niekto zarobil státisíce. Namiesto toho, aby peniaze smerovali do nemocníc a k ambulantným lekárom, išli do búdok s nepresnými testami, ktoré druhej vlne aj tak nezabránili,“ končí status nahnevaná zdravotná sestra, ktorá ešte dodáva: „Chcem veriť, že príde čas, keď niekto bude niesť zodpovednosť za takéto manažovanie pandémie na Slovensku.“

Drucker: "MOMky sú obrovským biznisom ľudí z OĹaNO, nový štátny tajomník na nich zarába 300 000 mesačne!"
"Byť štátnym tajomníkom a mať 300 000 eur mesačne od štátu!" upozorňuje Drucker na facebooku na nevídané zárobky nového člena Lengvarského suity. Predseda politickej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker si vo svojom statuse na sociálnej sieti vzal... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Diana Zaťková