Marček triešti protivládne protesty, ukradol mi leták a vulgárne nadával, tvrdí organizátorka Hornáčková
20 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Organizátorka viacerých protivládnych protestov Michaela Hornáčková na sociálnej sieti zverejnila status, v ktorom opisuje, čo sa odohráva v zákulisí organizovania protestov.


"Vzniká veľa otázok, prečo sa trieštia protesty. Je na mieste vysvetliť priebeh organizácie," hovorí na úvod Hornáčková.
Nezhody

Celý príbeh sa mal začať tým, že 13. 5. 2021 išla na Miestny úrad - Bratislava Staré mesto, kde odovzdala oznámenie o zvolaní verejného zhromaždenia na dátum 29. 5. 2021 o 14:00 h na Hodžovom námestí. Oznámenie bolo prijaté pracovníčkou.

Následne zaklopal na dvere kancelárie pán Peter Marček a s odchádzajúcou Hornáčkovou sa pozdravili. Oznámila mu, že 29. 5. organizuje protest s názvom Referendum 2021. Na to jej Marček mal povedať, že aj on ide organizovať protest 29. 5. 2021, ale urobí ho o hodinu neskôr.

Hornáčková uvádza, že s Petrom Marčekom spolupracovala na viacerých protestoch minulý rok, kým sa nerozišli kvôli jeho správaniu k okoliu.

Vo Viedni protestovali proti COVID opatreniam tisíce. Nasadili 1500 policajtov s paprikovým sprejom
07 | 03 | 2021 | editor01hd

Ukradnutý protest

V ten istý deň zverejnila leták so špecifickým dizajnom s miestom, časom a dátumom, ktorý používala so súhlasom autora.

"Peter Marček zrazu ohlásil protest na 22. 5. 2021, samozrejme, téma - referendum. No málo ľudí vie, že nahlásil aj 29. 5.2021 na Námestí Slobody a SNP," píše.

Aktivistka uznáva Marčekove právo organizovať protesty, ale vyčíta mu, že jej ukradol leták a používal ho pri propagácii svojho protestu. Na tlačovine len zmenil dátum, čo ju veľmi pohoršilo, pretože zmena dátumu, ale rovnaká grafika, mohla ľudí pomýliť.

Kontaktovala ho teda a žiadala vysvetlenie, no vraj si od Marčeka vypočula len vulgárne nadávky a dokonca vyhrážky.

Celý status si môžete prečítať TU.

Ľudia protestovali proti pandemickým opatreniam vo Fínsku, Dánsku aj Nórsku
Polícia vo fínskej metropole Helsinki zadržala v sobotu 20 osôb počas protestov proti epidemiologickým opatreniam, informovala agentúra AFP. Podobné protesty sa odohrali aj v Dánsku, Nórsku a Rakúsku. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | tasr