Expremiér Fico o súčasnej vláde: Kolíková je čoraz drzejšia a nezodpovední babráci sú vo funkciách
20 | 05 | 2021 I René Skalný

Robert Fico tvrdí, že ľudia v referende jasne povedia, že si želajú nové voľby. Problémom tejto vlády sú podľa neho neustále osobné konflikty, "babráctvo" vo financiách. A v neposlednom rade osoba ministerky Márie Kolíkovej, ktorá je čoraz drzejšia.


Portál Extraplus informuje, že Smer-SD podľa Ficových slov nevidí dôvod na zvýšenie verejného dlhu na zhruba 65 percent HDP. Pripomenul, že deficit v rozpočte sa zvyšoval už minulý rok, preto nechápe, prečo by sa tak malo udiať znova.

Exministra financií a premiéra Eduarda Hegera i súčasného ministra financií Igora Matoviča označil za babrákov. Matovič navyše podľa neho nemá zmysel pre zodpovednosť. Preto sa nečuduje, že jeho návrh na zmeny v rozpočte vyvoláva napätie v samotnej koalícii.

Škandál! Šesť miliónov eur na výskum lietajúcej zbrane proti COVID-19? Tu už je snáď možné všetko
Presne 5 993 441,71 eur. To je suma, ktorú z peňazí daňových poplatníkov vyhradila vláda na... A teraz sa podržte- "Výskum a vývoj využiteľnosti autonómnych lietajúcich prostriedkov v boji proti pandémii spôsobenej COVID-19". Nechápete? Ani my... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | René Skalný

Kolíková ako kameň úrazu

Za zdroj napätia v koalícii označil aj konflikt pri novelizácii trestného poriadku, najmä medzi stranou Za ľudí a Sme rodina. Myslí si, že viacerí členovia koalície už oľutovali, že ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú neodvolali z funkcie, pretože je podľa neho čím ďalej drzejšia.

Fico: Ministerka Kolíková o kolúznej väzbe klame mysliac si, že žerieme seno
V parlamente aj v koalícii sa v posledných dňoch odohráva tvrdý boj za zmeny ustanovení Trestného poriadku o kolúznej väzbe. „Na nože“ sú najmä ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a šéf hnutia Sme rodina a predseda parlamentu Boris Kollár.... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Heger podriadený Matovičovi

"Majú toľko starostí sami so sebou, konflikty a konflikty, plus je tu riadna podriadenosť Hegera Matovičovi, že to všetko znefunkčňuje fungovanie vlády," namieta šéf Smeru-SD.

Kritizuje, že premiér Heger sa na miesto vydal až po kritike na sociálnych sieťach. Tvrdí, že keď sa niečo podobné stalo v minulosti za vlád Smeru-SD, okamžite šiel na miesto tím z ministerstva vnútra, ktorý pomáhal organizovať záchranné práce." Uzatvára Extraplus.

Kolíková preukázateľne klame - chce si snáď zachovať "mučenie" väzbou za každú cenu?
Ministerka Mária Kolíková obhajuje neľudské podmienky kolúznej väzby za každú cenu. Neštíti sa pri tom ani prvoplánovej lži. V piatok, priamo v pléne Národnej rady tvrdila, že v kolúznej väzbe je momentálne "len" 13 ľudí. V skutočnosti ich však je... Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | René Skalný