Škandál! Šesť miliónov eur na výskum lietajúcej zbrane proti COVID-19? Tu už je snáď možné všetko
19 | 05 | 2021 I René Skalný

Presne 5 993 441,71 eur. To je suma, ktorú z peňazí daňových poplatníkov vyhradila vláda na... A teraz sa podržte- "Výskum a vývoj využiteľnosti autonómnych lietajúcich prostriedkov v boji proti pandémii spôsobenej COVID-19". Nechápete? Ani my nie.


O takmer nepochopiteľnej transakcii informuje Blog investigatívnej žurnalistiky s odvolaním sa na zmluvu zverejnenú na Centrálnom registri zmlúv. Redakcia považuje kontrakt za absurdný.

Ako investigatívna skupina dodáva: "Avšak náš zdroj má podozrenie, že by mohlo ísť o účelovú zmluvu slúžiacu iba na prelievanie financií do ďalších subjektov."

Mesík: Otcovia špajdlovania spreneverili pol miliardy eur! Kvôli testovaniu máme najviac mŕtvych!
Bývalý expert Svetovej banky a vyštudovaný lekár Juraj Mesík je tvrdým kritikom súčasnej vlády. Najmä čo sa týka takzvaných protipandemických opatrení. Mesík vyzýva orgány činné v trestnom konaní, aby začali vyšetrovať strojcov celoplošného... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | René Skalný


A aby to údajne mali poistené, tak ich vraj kvôli vzájomnej nedôvere zabetónovali aj priamo do zmluvy:

"2.12 Zmluvné strany sa dohodli, že Prijímateľ bude za účelom lepšieho a efektívnejšieho naplnenia
cieľov Projektu realizovať Projekt v spolupráci s nasledovnými partnermi:
i) Partner 1 obchodné meno/názov: AerobTec, s. r. o.
i) Partner 2 obchodné meno/názov: MEDIREX GROUP ACADEMY n .o." Upozorňujú investigatívci na citáciu priamo zo zmluvy.

"Priložiť ruku k dielu a zistiť, o čo sa vlastne ide by mohli napríklad aj Zastavme korupciu, Transparency International, prípadne investigatívci Dennika N, či Aktualít..."

Navrhuje Blog investigatívnej žurnalistiky s tým, že ak ich teda "zaujíma to, čo by vlastne mali robiť - pozerať vláde na prsty, bez ohľadu na politické tričká."