Povinné očkovanie žiakov? Lekári varujú: „Neobetujte ľudské práva kvôli farmaceutickým experimentom!“
19 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár nmc (The Epoch Times)


Niektorí nemeckí lekári v súvislosti s povinným očkovaním žiakov na školách varujú pred porušovaním ľudských práv. Vyhlásili, že voľný prístup k vzdelaniu sa nikdy nesmie zneužívať na experimentovanie farma firiem!



Podmieňovanie vzdelávania povinným očkovaním žiakov

Ešte začiatkom mája sa v Nemecku konal Kongres lekárov. V záverečnom uznesení sa uvádza, že nemecká spolková vláda musí bezodkladne prijať očkovaciu stratégiu proti COVIDu-19 pre deti a mládež. Len včasné očkovanie detí zabezpečí ich právo na vzdelanie. Bez skorej vakcinácie sa situácia môže zhoršovať a viesť k ďalšiemu lockdownu. A ten môže spôsobiť nedozerné škody na ich psychickom vývoji.



Treba zvážiť všetky riziká a prínosy

Nie všetci lekári súhlasia s týmto názorom. Epidemiológova ho ostro kritizujú a vyzývajú k opatrnosti. Treba dôkladne zvážiť všetky riziká a prínosy.


Po odmietnutí „dobrovoľného“ testovania prišla šikana! Zamestnankyňa ÚRSO popisuje otrasné skúsenosti
Všetko sa začalo odmietnutím veľkého „dobrovoľného“ testovania zamestnankyňou Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). Nasledovali odopretie odmien, šikana, zastrašovanie, vyhrážky a nakoniec degradácia o sedem platových tried až na úroveň... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Petra Demková

Epidemiológ Alexander Kekulé v podcaste MDR varuje pred očkovaním detí, pretože nie je k dispozícii dostatok údajov. Z vyjadrenia Európskej liekovej agentúry (EMA) je zrejmé, že prínosy schválených vakcín prevažujú nad rizikami. Kekulé však nevylučuje vážnejšie reakcie na očkovanie u detí než u dospelých. Nemalo by sa k vakcinácii pristupovať len kvôli tomu, že v lete chceme ísť na dovolenku.


Kekulé neskrýva obavu z neuváženého hrnutia sa do očkovania detí. Je kritický k tvrdeniam, že s ich očkovaním treba bezodkladne súhlasiť, lebo inak sa ohrozí kolektívna imunita obyvateľov. Z právneho, formálneho či etického hľadiska to nie je v prípade detí také jednoduché ako u dospelých, dodáva epidemiológ.


Očkovacie pasy sú iba vernostné karty marketingu s vakcínami
Načo sú nám očkovacie pasy, keď sme očkovaní? Kto ich vlastne potrebuje? Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Ako sa v komentári ďalej uvádza, podobný pohľad na celú záležitosť má aj virológ a epidemiológ  Klaus Stöhr. Očakáva, že v Nemecku Stála očkovacia komisia (Stiko) v zásade očkovanie detí neodporučí. Poukázal na prípad Izraela alebo Veľkej Británie, kde miera infekčnosti detí zostávala za zvyšovaním zaočkovania dospelej populácie. Informoval o tom NTV.



Lekári varujú pred dlhodobými dopadmi na deti

Po kongrese lekárov sa rozpútala na Twitteri rozsiahla diskusia. Nie všetci lekári sa postavili za výzvu povinne očkovať deti, aby mohli chodiť do školy. Napríklad pediater z Mníchova DUDr. Martin Hirte tvrdí, že očkovanie deťom neprospeje. Hrozia riziká, ktoré ich môžu poznačiť na celý život.


Andreas Kühn, praktický lekár z Hamburgu, varuje hlavne pred pokusmi na ľuďoch, pokiaľ ide o očkovanie. Andreas Diemerist, praktický lekár z Gernsbachu, je  zhrozený rozhodnutím Kongresu lekárov o očkovaní detí. Podľa neho si mnoho lekárov stále nevšimlo, že „jedia z ruky farmaceutickým spoločnostiam a ak si to uvedomujú, je to ešte horšie", konštatuje sa na záver v komentári v The Epoch Times.


Zopakujeme si očkovanie už v roku 2022?
Odborníci poukazujú na ďalšie mutácie koronarírusu a pokles imunity pár mesiacov po zaočkovaní. Nová rozsiahla štúdia z Talianska ukazuje, aká dôležitá je už prvá dávka vakcíny, píše dw.com. Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová