Nemecko: Už 620 tisíc podpisov pod petíciou proti povinnému očkovaniu detí proti COVIDu-19
19 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Za 48 hodín 100 000 podpisov! Po týždni je ich už vyše 600 000. Johannes Augustin, ktorý odštartoval online petíciu „Nie povinnému očkovaniu detí proti koronavírusu!“, zaťal do živého. Ľudia masovo hovoria nie očkovaniu detí.


Čaká sa na reakciu ministra zdravotníctva Jensa Spahna, píše epochtimes.de.


Petícia beží už týždeň a je namierená proti povinnému očkovaniu detí proti koronavírusu  v Nemecku. Adresovaná je šéfovi rezortu zdravotníctva Jensovi Spahnovi. Podpísalo sa pod ňu už 621 671 ľudí,


Iniciátor petície Johannes Augustin tvrdí, že neexistujú presvedčivé údaje podporujúce obavy a tvrdenia, podľa ktorých sa deti významnou mierou podpisujú pod šírenie koronavírusu a že školy predstavujú ohniská nákazy. Práve v tejto súvislosti totiž vznikla myšlienka výroby zodpovedajúcej vakcíny proti COVID-u-19 pre deti a urýchleného schválenia  ich povinného očkovania.


Očkovacie pasy sú iba vernostné karty marketingu s vakcínami
Načo sú nám očkovacie pasy, keď sme očkovaní? Kto ich vlastne potrebuje? Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

Zásah do zdravia a práv detí

Augustin poukazuje na to, že nie sú k dispozícii ani relevantné štúdie. Navyše išlo by o neprimeraný a riskantný zásah do zdravia, práv a dôstojnosti detí.


Rovnako ako v prípade súčasného povinného testovania školákov na COVID-19, ktoré sa zaviedlo prakticky z jedného dňa na druhý, existuje riziko, že v budúcnosti sa bude právo na vzdelanie spájať s povinným očkovaním žiakov, čo názorovo roztriešti spoločnosť.


Vzhľadom na medicínsku a etickú spornosť očkovania detí proti koronavírusu je preto podľa Augustina potrebné, aby vakcinácia detí bola len na dobrovoľnej báze a politici nenaliehali na jej povinné zavedenie.



 Právo na vzdelanie len s očkovaním proti COVIDu-19?

Podľa Augustina v žiadnom prípadne nemožno trvať na tom, aby sa právo detí na vzdelanie prepájalo a viazalo na povinné očkovanie proti koronavírusu, uzatvára epochtimes.de.