Greksa odkazuje ministerke Milanovej: „Vypadnite okamžite z miesta. Vy ste sa na nás proste vysrali!“
19 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Aj slovenská kultúra počas takzvanej pandémie ľudovo povedané „padá na hubu“. Ani Plán obnovy s pomocou kultúre vôbec nepočíta. Spevák Marián Greksa za to poriadne naložil ministerke kultúry Natálii Milanovej.


Marián Greksa to ministerke Natálii Milanovej “vytmavil“ v statuse na sociálnej sieti. Vyzval ju, aby okamžite vypadla z ministerského miesta. Poukazuje na to, že v Česku dostane kultúra 314 miliónov eur kým na Slovensku veľkú nulu. Podporila ho v statuse aj Zora Jaurová, členka Progresívneho Slovenska.
Česká republika dá na kultúru 314 miliónov eur, Slovensko veľkú nulu

„Česká vláda odhlasovala, že v Národnom pláne obnovy bude nakoniec osem miliárd korún (cca 314 miliónov eur) pre kultúru. Oznámil to minister kultúry Lubomír Zaorálek s tým, že peniaze z Európskej komisie chcú investovať do budovania kultúrnych a kreatívnych centier aj modernizácie múzeí a knižníc,“ píše Greksa.

Dodáva, že v pôvodnom návrhu mala česká kultúra jednu miliardu. „Pani ministerka Milanová! Ešte raz a zjednodušene. Aby ste to pochopili. Česká republika - 314 miliónov euro, Slovenská republika – 0. A to je len Plán obnovy. O ďalších sumách radšej ani nebudem písať,“ bije známy spevák ďalej do ministerky Milanovej.



„Vypadnite okamžite z miesta, na ktoré absolútne nemáte. Toto sa ani nedá nazvať zradou kultúrnej obce. Vy ste sa na nás proste vysrali,“ končí poriadne tvrdo Marián Greksa kritický status.

Hudobník Greksa o Milanovej: chuderka, nula, ktorá sedí na stoličke ministerstva kultúry
Hudobníci majú už „ničnerobenia“ Ministerstva kultúry, ktoré by im malo pomôcť preklenúť krízu, plné zuby. Finančná pomoc neprichádza ani po mesiacoch. Teraz sa rozohnil aj hudobník a mestský poslanec Marián Greksa. To, čo odkázal ministerke, sa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Petra Demková


Podporu známy spevák našiel aj u Zory Jaurovej z Progresívneho Slovenska, ktorá zase na úvod statusu tvrdí, že naši susedia vedia, že obnova krajiny sa bez kultúry nezaobíde. „Výhovorky slovenskej vlády o tom, že u nás sa to nedá a že to Brusel nepovolí, tým nadobudli ešte trpkejšiu pachuť, ktorú bude nielen kultúrny a kreatívny sektor, ale aj celá krajina ešte dlhé roky cítiť na jazyku,“ konštatuje Zora Jaurová.



Príklad z Čiech podľa nej ukazuje, že kvalitný Plán obnovy pre kultúru sa začína pri ministrovi kultúry, ktorý ho dokáže pripraviť, presadiť a presvedčiť vládu o jeho dôležitosti. Jaurovú bude vraj veľmi zaujímať výrazný nárast rozpočtu ministerstva kultúry v najbližších rokoch, ale aj významná obálka pre kultúrny a kreatívny sektor, vyčlenená z eurofondov a tiež ďalšie masívne verejné investície súčasnej vlády do kultúrnej infraštruktúry a diania. „Bohužiaľ, prax a skúsenosť spolu s aktuálnym výkonom ministerky kultúry v tejto oblasti veľa nádeje nedávajú,“ píše Zora Jaurová.

Marián Greksa sa pustil do ministerky Milanovej. Na kultúru totiž pôjde z plánu obnovy nula eur!  
Spevák Marián Greksa sa opäť prihovoril ministerke kultúry. Venoval jej síce slušný, ale nahnevaný odkaz. „Pripadáte mi ako čierna diera,“ povedal vo videu. „Len tam je taký ten rozdiel, že čierna diera priťahuje k sebe všetko a vy, mám taký pocit,... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Petra Demková