Generálny prokurátor Žilinka navrhuje disciplinárny trest Lipšicovmu človeku, prokurátorovi Kyselovi
19 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka podal návrh na disciplinárne konanie proti prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry Petrovi Kyselovi pre porušenie povinností prokurátora.


O zaujímavej skutočnosti informovala agentúra TASR, ktorej správu prevzal portál davdva.sk.
Podanie je potvrdené

„Môžeme potvrdiť, že dňa 13. mája bol podaný návrh na začatie disciplinárneho konania,“ uviedol pre TASR hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Na podanie návrhu upozornil denník Sme. Podľa neoficiálnych informácií Kyselovi hrozia zrážky z funkčného platu. Aká z troch disciplinárnych komisií sa bude návrhom zaoberať, nie je zatiaľ známe.
Podozrivé predlžovanie konania

Návrh sa týka prípadu exriaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Jozefa Reháka. Kysel vybavoval žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu v priebeh takmer dvoch mesiacov. Žilinka to považuje za zjavné rezignovanie na zákonnú povinnosť vybavovať väzobné veci prednostne a urýchlene.
Žilinkovi nestačí rozhodnutie Lipšica

"Žilinka sa nestotožnil s tým, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic riešil toto pochybenie pohovorom. Generálny prokurátor nezdieľa názor, že zo strany prokurátora ÚŠP išlo o nedostatky pri plnení služobných povinností menšieho významu, ktoré možno vybaviť pohovorom." Informuje k správe portál davdva.sk

(Medzititulky red. HD.)

Žilinka nevyhovel návrhu Jaroslava Haščáka na vylúčenie prokurátora
Generálny prokurátor Maroš Žilinka nevyhovel návrhu obvineného Jaroslava H. na vylúčenie dozorového prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) z vykonávania úkonov trestného konania. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR... Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | tasr